Perjantaina valokeilassa myös Ulla, Kimmo ja Mira Helasuo, joiden hevoset reissaavat Suomen ja Saksan väliä.

  • Tällä viikolla tuli uusi lähetys, sillä Querente ja Cyber menevät oripäiville. Diemo sen sijaan loukkasi itsensä, se jää pois.  Miksi tätä kaikkea tehdään? No tietenkin siksi, että saataisiin Suomeen se uusi Cornet Obolensky. Tai vaikkapa Baloubet du Rouet. Ei kuitenkaan uusi Donnerhall, sillä kouluoreista Helasuolla ei kuulemma ymmärretä mitään.
  • Ja sitä paitsi meillähän jo on Duendecillo P, viimeisin FWB-rankingpistevoittaja, joka lopetti kilpauransa Jeanna Högbergin kanssa, antautuu kesäksi uusien pikkuduendecillojen tekoon ja menee syksyllä Eurooppaan myytäväksi.
  • On  kuukauden suomenratsun aika! Ikimuistoinen Uusi-Matti, ei enää niin uusi, vaan nyt jo vanha hevonen.  Se on aina osannut konnuuksia ja on oppinut niitä myös uusia.  Heikki Anttisen mielestä se kuitenkin oli ja on kiltti lussukka.
  • Kullo Kender on ihan tulessa, eikä ihme. Hän lähtee Göteborgiin. Kyllä, juuri niihin kisoihin. Kyllä, juuri niihin luokkiin.
  • Aika jonka sain.  “Aihe, jonka sain!” voisivat leffantekijät Olga ja Tuukka Temonen huudahtaa. Tästä ei todellakaan ole tulossa kuivakka dokumentti, vaan suurta, elämää paljon suurempaa draamaa. Hevosurheilu povaa, että jos tuurit yhtään ovat kohdallaan, vammaisratsastuksessa ja ehkä kaikessa ratsastuksessa tulee olemaan aika ennen ja jälkeen Jaana Kivimäki -elokuvan.
  • Runkolehdessä kerrotaan, että positiivinen vahvistaminen tuo mukanaan positiivisia asioita.  Tua Onnela vahvistaa mielikuvaa viilipyttymäisen rauhallisista ja tyynistä hevoskouluttajista todetessaan,  että mitä neutraalimpi palkkioautomaatti kouluttaja on, sitä parempi. Kouluttajan kehossa ei saisi tapahtua ylimääräistä liikettä.
    ”Kaikki sählääminen hidastaa oppimista, ja kun me kuoritaan muu pois, oppiminen jää jäljelle. Ei saa hermostua, kun hevonen yrittää väärää, eikä saa paimentaa vääristä asioista, sillä se lannistaa”, Onnela neuvoo.

Promokuvaa uudesta leffasta. Golden Victory-hevonen saatiin lainaksi. Sekä se että Olga Temonen totuttelivat pyörätuoliin.

 

Nyt ehkä ajattelet, että tuollainen lehtipä olisi kiva tilata.

Sen voi tilata tarjoushintaan paperisena JA diginä. Jos tilaat 3kk paperilehden hintaan 30 euroa, saat digin kaupan päälle. Ja pelkkä perjantain digilehti se vasta edullinen onkin, sillä se maksaa kestona vain 35 euroa vuodessa.

Tilattuasi digilehden voit lukea sen kätevästi Hevosurheilun oman applikaation kautta. Apin voit ladata sovelluskaupasta (App Store, Google Play).  Appiin saat halutessasi myös jokamaanantaisen RatsastusPlus -verkkolehden!