Suomen poniratsukkojoukkue on torstaina päättyneessä joukkuekisassa kahdeksantena. 

“Virheitä tuli, ja niitähän ei täällä sallita ollenkaan”, kommentoi valmentaja Kikko Kalliokoski. “Sen näkee tuloksissa heti. Virheen jälkeen putoaa helposti kaksi prosenttia saman tien.”

Joukkuekulta meni Saksaan, hopea Tanskaan ja pronssi Hollantiin. Viiden kärkimaan ratsukot kisaavat yli 70 prosentin tasolla, ja Saksan joukkueessa Lucie-Anouk Baumgürtel ylitti 80 prosenttia.

Suomalaisjoukkueen parhaan tuloksen 68,027 prosenttia ratsastanut 13-vuotias Roosa Salo Sir Maximus Welshwarriorilla, ja tulos riittää sijaan 22.

Poni on, kuten nimikin vinkkaa, welshpartbred. Ruunan emä on C-sektion walesinponi ja isä oldenburgilainen koulujalostusori Sir Oldenburg.

Ponijoukkueella on ollut Unkarin matkaan liittyen kaikenlaista vastoinkäymistä. Perjantain 28.8. Hevosurheilussa selvitetään mistä oli muun muassa kyse Ruokaviraston räkätautiepäilyssä,  mikä esti yhden ratsukon kisamatkan kokonaan.

Kalliokoski toteaa lisäksi, että tytöt ovat joutuneet tulikokeeseen hyvin kylmiltään, sillä korona peruutti PM-kisat, jotka olisivat olleet sopiva valmistelu vuoden isoimpiin kisoihin.

“Sanotaan, että eihän tuo tulos huono ole. Seuraava pykälä on ihan lähellä ja tosiaan, ilman niitä virheitä, missä oltaisiinkaan. Mutta näin tämä vain menee, turha sen enempää on jossitella. On yritettävä saada tasaisempia suorituksia”, Kalliokoski päättää.

Kisa jatkuu henkilökohtaisella kilpailulla huomenna perjantaina.

18 parasta pääsee sunnuntain kür-finaaliin, mutta siten, että jokaisesta maasta otetaan korkeintaan kolme ratsukkoa – mikä tietenkin parantaa suomalaisten mahdollisuuksia.

Poniratsukoiden joukkuetulokset täällä 


 

Lisää teemasta: Budapestin ikäluokkien EM-kisat 2020