Markus Backlund ilmoitti eroamisestaan jo viime viikon keskustelutilaisuudessa. 

Backlund katsoi, että ei pysty toimimaan komiteassa Annaliisa Aarnio-Wihurin kanssa, koska tämä hyökkäsi maajoukkuevalmentajia kohtaan julkaisemalla videon sosiaalisessa mediassa. Backlundia häiritsi nimenomaan toimintatapa, itse tilanteeseen hän ei ole ottanut kantaa.

Ratsastajainliiton hallitus katsoi, että toimintatapa jakaa lyhyt video maajoukkuekatsastuksesta ei ollut liiton Hyvä hallintotapa -ohjeistuksen mukainen.

Estekomitean toiminnan kannalta riidassa kyseessä on kuitenkin vain kahden esteratsastuskomitean jäsenen, Backlundin ja Aarnio-Wihurin, välisen yhteistyön rikkoutuminen, mikä ei ole riittävä peruste toisen irtisanomiseen.

Hallitus lupaa järjestää Huippu-urheilun johtoryhmän johdolla laajan koulutus- ja valmennusseminaarin, jossa käydään läpi käytännön valmennustilanteita ja kirkastetaan liiton valmennustoiminnan pääperiaatteet.

Markus Backlund ei aio todennäköisesti valittaa liiton kurinpitolautakuntaan.

”Lähinnä työrauhasyistä. En näe, että lajin kannalta on hyvä, että repostelua jatketaan”, Backlund sanoo.

”Liiton kannaltahan tämä oli viestinnällinen katastrofi. Mutta eiköhän tässä tullut jotain opittua”, hän toteaa.

Liiton pääsihteeri Fred Sundwall kertoo, että komitean puheenjohtajana toimii väliaikaisesti Harri Nordström. Kansallinen urheilun johtoryhmä valitsee uuden puheenjohtajan, mahdollisesti Nordströmin, eikä Backlundilta jäänyttä paikkaa täytetä.

Sanna Backlund kertoo jatkavansa tehtävässään ikäluokkien maajoukkuevalmentajana kohusta huolimatta.