Naantalin Merimaskussa tapahtui lauantaina iltakahdeksalta onnettomuus, joka johti yhden hevosen lopettamiseen. 

Maija Mehtonen oli tehnyt iltatallin ja jättänyt hevoset pihattoon heiniensä äärelle.  Palatessaan tallilta taloon, hän kuuli portailla ilotulitusraketin kuuloisen äänen.

Ääni tuntui tulevan niin läheltä, että hän lähti samantien tallille.  Hevoset olivat saaneet paniikin. Pihaton aidat olivat nurin ja hevoset menneet niistä läpi.

Hevoset eivät olleet kaukana, kun ne saatiin kiinni, mutta yksi hevosista, kimo harrasteratsu nimeltään Sulo,  seisoi kolmella jalalla.  Toinen etujalka roikkui aivan hervottomana, eikä hevonen ottanut sille lainkaan painoa.

Paikalle kutsuttiin eläinlääkäri, joka totesi murtuman kyynärpään tienoilla. Ennuste oli huono, ei mitään tehtävissä.   Hevonen lopetettiin pellolle sille paikalle, millä se seisoi.

Sulo on nyt kuopassa ja vakuutusasioita on ehditty selvittää, Mehtonen on ollut yhteydessä poliisiin ja saanut ohjeen tehdä asiasta tutkintapyyntö.

“Tämä asia menee poliisitutkintaan, kunhan olen saanut eläinlääkärin lausunnon ja todistajat tapahtuneelle”, Mehtonen kertoo.

Mehtonen toteaa, että normaalina viikonloppuna ei liene luvallista ampua raketteja.

“Toivon, että tästä lähtee tieto eteenpäin. Meillä hevosenomistajilla on vastuu huolehtia hevosista ilotulituksen aikana uutena vuonna, kun lain mukaan saa raketteja ampua. Mutta näin ei voi toimia, että räjäytellään ihan varoittamatta milloin sattuu.  Olisin itsekin voinut olla hevosen selässä, mitä silloin olisi voinut tapahtua?”

Ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin lopettaa Sulo-hevonen.