Esteratsastaja Jasmin Ranta-aho on luopunut hevosestaan Dixon. Pari ehti nousta yhdessä jopa 160-luokkiin saakka.

Hevonen siirtyy puolalaisen Natalia Czernikin talliin, josta tilalle tuli vaihtokauppana 6-vuotias Vario de Bo Z (Vagabond de la Pomme – Gottwald).

“Ei ollut suora vaihtokauppa, mutta uusi hevonen sisältyi diiliin”, Ranta-aho täsmentää Hevosurheilulle.

13-vuotias Dixon (Verdi – Ramiro Z) ja Ranta-aho etenivät yhdessä kolmen ja neljän tähden kilpailuihin sekä Suomen nations cup -joukkueeseen.

Ruuna syntyi Nijhofin siittolassa, ja se on samasta emästä kuin jalostusori Heartbeat. Sen kouluttaminen ei kuitenkaan edennyt toivotusti, ja se löysi Hollannista tiensä Pille Elsonille Viroon. Kuusikymppinen Elson aloitti sen kanssa kaikessa rauhassa ja eteni 135-luokkiin saakka. Sen jälkeen hevosen selkään nousi Hanno Ellermann. Kun suomalainen esteratsastusvaikuttaja Mikko Aartio bongasi Dixonin hänen kanssaan radalla, hän osti ruunan ja lähetti sen Ranta-aholle.

”Luonne sillä ei parempi voisi olla. Kotona se kyllä spookailee ei keskity, hyppii ja loikkii ja saattaa esteen jälkeen kääntyä ympäri tai alkaa köyrimään, mutta kun se on ringissä, sitä ei kiinnosta mikään muu kuin seuraava este. Se on tosi estefiksu hevonen. Sen verran siinä on verta, että ratsastajan pitää huolehtia, että se pysyy takajaloillaan, mutta muuten se hoitaa kaiken”, Ranta-aho kuvasi pienikokoista, suurella sydämellä hyppäävää ruunaa.

Ranta-aho ilmoitti kaupasta keskiviikkona sosiaalisessa mediassaan.

“Olen surullinen nähdessäni hänen poistuvan talliltani, mutta olen onnellinen, että hän pääsee parhaaseen mahdolliseen uuteen kotiin”, Ranta-aho kirjoitti.

Klo 15 juttua päivitetty Ranta-ahon kommenttien pohjalta.