Suomen Ratsastajainliiton syyskokouksessa päätettiin nostaa jäsenmaksua 2 eurolla.

Myös jäsentallimaksun 25 euron korotus nuijittiin läpi.  Maksujen nosto perusteltiin niin, että siten pysytään edellisvuoden tuotoissa jäsenmäärän jatkettua vuonna 2013 alkanutta laskuaan. Tänäkin vuonna jäsenmäärä on pudonnut tuhannella, ja se on nyt 42 624. Toisin kuin joskus, tämä korotus ei synnyttänyt lähes lainkaan keskustelua.

Lajibudjetti vuodelle 2019 on noin 3,6 miljoonaa euroa.

Tuottoja arvioidaan saatavan ensi vuodelle noin 90 000 enemmän kuin kuluvalle vuodelle.

Puheenjohtaja Mikael Forstén ja toimitusjohtaja Pekka Törmälä vaihtoivat ajatuksia syyskokouksen tiimellyksessä hotelli Scandic Marinassa sunnuntaina.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio täällä

Toimitusjohtaja Pekka Törmälä kertoi, että SRL:ssä on lähdetty säästölinjalle.  Talous onkin puolen vuoden aikana saatu paremmalle tolalle ja ennakoitu alijäämätilanne on korjautunut kesän aikana.

Säästämistä jatketaan.

Urheiluun budjetoitu panostus pienenee vuonna 2019 noin 80 000 euroa, vaikka budjettiin on sisällytetty uusi, noin 60 000 euron urheilujohtamisen työpanos. Panoksella yritetään varmistaa,  että nykyisen urheilujohtajan Aki Ylänteen tietomäärä siirtyy ajoissa eteenpäin. Ylänne saavuttaa 63 vuoden eläkeikänsä ensi vuoden joulukuussa.

Syyskokouksessa oli edustettuna 93 jäsenseuraa ja 329 ääntä, 32 yhteisöjäsentä ja 32 ääntä.

Liitosta on lähtenyt pitkäaikaisia työtekijöitä lyhyen ajan sisällä.  Kunniajäsen, monivuotinen SRL:n hallituksen jäsen ja myös entinen puheenjohtaja Leena Valtanen piti tunteellisen ja suorastaan tulikivenkatkuisen puheen, jossa hän muistutti SRL:ää arvojohtajuuden merkityksestä tilanteessa, jossa toimiston ovi on käynyt tiuhaan ja työsuhteita loppunut.

Entinen pääsihteeri  Fred Sundwall sai kultainen kannus -ansiomerkin, jonka hän otti vastaan kokousyleisön osoittaessa kunnioitustaan seisten.

Hallitukseen valittiin erovuoroisten tilalle Carina Nyholm, joka sai 288 ääntä, sekä Marjukka Manninen 260 äänellä. Tästä suoritettiin äänestys. Marja Nuuttilan saamat 105 ääntä eivät riittäneet hallituspaikkaan.

Kokousta puheenjohti vuosien aikana totuttuun tapaan Tapani Peltonen.

Palaamme syyskokous- ja urheilufoorumiviikonloppuun maanantain RatsastusPLUSsassa sekä 30.11. perjantain lehdessä.

Korjattu kohtaa jäsenmäärän muutoksesta.