Millaiset ovat ratsastajien ravihaaveet? Entä kuinka kiinnostava onkaan Ville Vaurion D’Artagnanin tarina!

Sen emä oli tuntitamma Alavuden Ratsastuskoululla, saksalainen klohmo. Kesäopettaja Minkki Peltonen haki tammalle siemenet Tarja Huttusen skodalla, ja isäoriiksi valittiin Angard, joka sattui olemaan Henri Ruosteen poniaikoina syntyneissä ajatuksissa maailman hienoin hevonen.  Varsa oli ruma, eikä siitä odotettua paljoa. Sen merkkinä Peltonen osti sen ystävänsä kansa puoliksi yhteensä 250 eurolla. Kyllä, vain yksi nolla. Mutta Henri Ruoste tykkäsi hevosesta, ja osti sen itselleen. Lopulta isopäisestä, käsittelyssä jopa suomenhevosmaisesta D’Artagnanista tuli GP-hevonen.

“Upea hevonen, joka kertoo Henrin taidot tehdä hevosesta näyttävä”, sanoo ruunalla hallimestaruuskultaa voittanut Ville Vaurio.

Ratsastuksen pääjutussa esiintyy vähemmän tunnettu ammattilainen, vasta 21-vuotias Vilma Leppäkangas. Hän ajaa, ratsastaa ja hyppää, puoliverisillä, suomenhevosille ja friisiläisillä. Toive on sama kuin monella nuorena: ettei koskaan  tulisi jämähtäneeksi nelikymppiseksi.

“Eivät kaikki ongelmat ratkea puolipidätteellä”, Leppäkangas sanoo.

Uutisissa tarkistetaan esteiden NC-joukkueen kuulumiset, kysytään SRL:n vt tj:ltä Jukka Koivistolta hänen palkastaan ja ihmetellään kahta hankalaa kirjainyhdistelmää, EHV:tä ja KIPAA. Takasivulle viimeiset Susanna Granrothin viimeiset lämminhenkiset muistelut Anatevkan upealta Suomen uralta.

Runkolehden puolelta puhumme ilmiöstä, jossa ratsuihmiset ovat ihastuneet raviurheiluun. Se ei ole nykyään lainkaan harvinaista. Koko lehden kansikuvatyttönä meillä on Rosali Kivitie, joka sanoo, että ratsuihmisten pitäisi ottaa ravipuolelta mallia siihen, kuinka ihmiset otetaan mukaan harrastaja- ja ammattilaisyhteisöön.

Tilatkaa Hevosurheilu, niin tiedätte, mistä puhutaan! Se digilehti Plussineen on lapselliset 35 euroa, edullisemman valmennustunnin hinta. Paperilehti ja Plussa netissä on 101 euroa, eli palttiarallaa yhden kilpailupäivän hinta.

Tilaukset täällä.

Hyviä lukuhetkiä heti perjantaina!

Vilma ja Risto Leppäkangas.Vilma ja Risto Leppäkangas.