Ratsun takajalka meni hypyssä poikki kintereen ja vuohisen välistä 110 sentin luokassa Korpikylä Spring Tourilla Hollolassa perjantaina.

Kyseessä oli 9-vuotias tamma Fulja, jota ratsasti nuori Jutta Nuuttila. Onnettomuus tapahtui radan viimeisellä esteellä suoralla. Kun hevonen laskeutui alas hypystä, sen jalka oli täysin poissa pelistä. Lääkäri ja eläinlääkäri saatiin paikalle välittömästi. Myös hevosen omistaja ja ratsastajan isä Juha Nuuttila oli paikalla, ja päätös hevosen lopettamisesta tehtiin heti.

“Onnettomuus tapahtui 13.24 ja 13.47 hevonen oli lopetettu ja viety areenalta pois. Saimme siihen näkösuojan, ja ihmiset pyydettiin pois katsomoista. Nämä ovat urheilun ikäviä asioita, mutta tämän nopeammin asiaa ei olisi voinut hoitaa”, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Matti Karkkolainen.

Kilpailuiden olosuhteissa ei ollut ongelmia, ja pohja oli hyvässä kunnossa. Ratsastaja ei loukkaantunut, mutta oli erittäin järkyttynyt tapahtuneesta.

“Hevonen tuli meille lokakuussa, ja se oli juuri lähtenyt toimimaan todella hyvin. Piti päästä hyppäämään nuorten GP:tä, mutta nyt tämä meni näin”, Juha Nuuttila sanoo.

Lähestyminen esteelle oli hänen mukaansa normaali. Tarkempaa analyysia hypystä ei ole tehty, mutta jotain tapahtui heti ponnistuksessa.

“Tässä on nyt henkinen shokki. Onneksi ratsastaja on fyysisesti kunnossa”, Nuuttila sanoo.

Korpikylä Spring Tour on kansallisen neljännen tason kilpailu, jossa hypätään sunnuntaina GP-sarjan osakilpailu.