Belgialaisia osattiin etukäteen pelätä. 

Heistä paras on nyt virallisestikin 227 pistettä ratsastanut Bernard Fonck, suomalaisen Pete Perkiön kokenut valmentaja.

Mutta epävirallisesti paras on USA:n oma ihmepoika, pronssimitalisti Cade McCutcheon,  228 pistettä.

Miten tämä on mahdollista? Hieman monimutkaisesti siten, että McCutcheon ratsasti ensin tasapisteet 225 pistettä  brasilialaisen Andrade C S Lacerdan kanssa ja joutui uusimaan tämän kanssa luokan jälkeen pronssimitalista.

 

Kisa meni näin. Fonck ratsasti What A Wavella täysiä ja otti huimat 227 pistettä. Spineissä Fonckin hevonen pyöri niin kovaa, että näytti kuin sitä itseäänkin olisi sen jälkeen hieman huimannut. Sliding stopissa se  istui niin vahvasti, että oli keikahtaa takapuolelleen. Fonck oli jo varma mitalisti. Enää oli kyse mitalin väristä. Hän halasi ensin hevosta ja sen jälkeen vaimoa. 227 pistettä on kova tulos, mutta vielä oli tauon jälkeen tulossa kaksi jenkkiratsukkoa, ja rata lanattiin heille aivan sileäksi.

Ensin USA:n oma Daniel Huss laukkasi suoraan ensimmäiseen sliding stopiin. Spinit eivät olleet yhtä hyvät kuin Fonckilla.

Loppuradan slidet ja rollbackit onnistuivat täydellisesti viimeistä lukuunottamatta, jossa tamma pysähtyi liian aikaisin.  Huss siirtyi kakkoseksi 226,5:llä pisteellä.

Oli jäljellä enää ihmelapsi McCutcheon, joka näkyi valmistautuvan suoritukseensa peruuttamalla Custom Made Gunia ryntäämään talliportin läpi areenalle. Ensimmäinen slide oli hyvä, mutta ei ratsastajan paras. Spinit eivät myöskään olleet yhtä hyviä kuin mitä häneltä on nähty aiemmin. Laukkaympyröissä hevonen oli hetken ristilaukassa – luultiin, että siihen meni mitali.  Hän sai kuitenkin 225 pistettä, eli saman kuin aiemmin luokassa ratsastaneella Brasilian Andrade C S Lacerdalla.   Pronssista päätettiin järjestää uusinta.

Uusinnassa Lacerda ratsasti Gunner Dun It Againinsa satulassa uusinnassa saman tuloksen kuin kultamitalistikin.  Mutta varsinkin Code McCutcheon pisti parastaan. Hän ratsasti 228, mikä on parempi tulos kuin kultamitalisti Fonckilla.  Koska kyse oli pronssiottelusta, jo voitettu kultamitali ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa ollut vaarassa.

Tulokset

 

Lisää teemasta: MM-kisat