Robert Whitaker voitti maailmancupin osakilpailun Helsingissä. Hän oli Catwalkilla yksi harvoista uusintaradan kunnialla selvittäneistä. 

Päivän kunto oli enemmän kuin kohdillaan. Whitaker voitti lauantaina jo GP:n. Hän haaveili jo lauantaina myös maailmancupin osakilpailuvoitosta.

“Tuntuu, että tänä viikonloppuna se voisi olla mahdollinen, kunhan hevonen vain riittävästi palautuu”, hän paljasti Hevosurheilulle.

Hevosessa oli staminaa riittämiin.

“Catwalk on niin upeassa kunnossa, niin terävä ja samalla niin kokenut”, Whitaker maalaili.

Whitaker on kolmas, joka on voittanut Helsingissä sekä GP:n että world cupin. Kaksi edellistä ovat Jos Lansink ja Rob Ehrens.

“Uskomatonta. Joissakin kansallisissa kisoissa olen voittanut aiemmin vastaavalla tavalla molemmat pääluokat”, Whitaker hymyili.

Nolla-nolla-tuloksia saatiin neljä ja 35-vuotiaan britin suoritus oli niistä nopein.  Uusinnassa esteet, jotka eivät aiheuttaneet ongelmia perusradalla näyttäytyivät suorastaan uudessa valossa.  Sininen ohut muuri aiheutti yhtäkkiä ongelmia – kieltoja ja Kevin Stautille jopa satulasta suistumisen.

Ratamestari Guilhermo Jorge kiisti rataa kävelleen SRL:n puheenjohtajan Mikael Forsténin näkemyksen siitä, että tänään olisi rakennettu maailmancupin perusradalle jopa hitusen helpompaa kuin eilen grand prix -luokkaan.

“Ei pidä paikkaansa. Kyllä tänään on vaikeampi rata”, totesi Jorge.

Rata oli iso. Esteitä oli jopa 165 sentin korkeudessa, mutta kyllä Forsténilla pointti oli.  Lauantain GP:ssä oli 7 uusijaa ja 8 keskeyttänyttä. Sunnuntain pääluokassa 9 uusijaa ja 4 hylättyä tai keskeyttänyttä.

Forsténin mielestä maailmancupin Helsingin osakilpailurata vaikutti ratsastettavalta. Häntä jopa harmitti, ettei ollut lähtölistalla.

“Mutta puku päällä on tietysti helppo puhua”, hän naurahti.

Luokassa ei ollut suomalaisia osanottajia.

Osakilpailu oli kauden toinen. Peder Fredricson johtaa niukasti 21 pisteellä, mutta Whitaker on sveitsiläisen Bryan Balsigerin kanssa jaetulla kakkossijalla 20 pisteellä.

Tapahtumanjohtaja Tom Gordin säteili tyytyväisyyttä. Helsinki Horse Show on lyönyt kävijäennätyksen yli 50 000 kävijällään.

Tulokset täällä 

Pistetilanne täällä 

Lue ensi perjantain Hevosurheilusta Robert “Johnin poika”  Whitakerin tarina.

Katso Robert Whitakerin voittokierros Hevosurheilun Facebook-sivulla. Videon kuvaus Loviisa Mäenpää

 

Maailmancupin kolmoset Cheppetta ja Celine Schoonbroodt- de Azevedo Belgiasta. Kuva Totofoto

Maailmancupin kakkoset – Jet Run ja Sergio Alvarez Moya Kuva Totofoto

Lisää teemasta: HIHS 2019