Rodrigo Pessoa, esteratsastuksen olympiavoittaja ja superammattilainen, vieraili Ratsastuskeskus Ainossa maanantaina.

Katsomo oli täynnä faneja vuosikymmenten takaa, ja Pessoa teki vaikutuksen osaamisellaan. Pessoa muun muassa vastaili väsymättä kysymyksiin ihmehevosestaan Baloubet du Rouetista. Se pärjäisi vielä tänäkin päivänä, koska se oli täysin epänormaali hevonen, hän uskoo.

Myös Pessoaa itseää on pidetty ihmelapsena ja luonnonlahjakkuutena, mitä hän varmasti onkin. Ainossa tuli kuitenkin esiin valtava kuri ja ankaruus, jota pärjäämiseen myös tarvitsee.

Mukana klinikassa oli myös georgemorrismaisia sävyjä. Kysyimme klinikalla ratsastaneelta Jessica Timgren-Forssilta, mitä hän ajatteli – ja saimme terävän ja hyvin perustellun vastauksen.

Lyhyemmissä jutuissa kuulemme Emma Kanervan hevosten kuulumiset, Sami Siltakorven EM-suunnitelmat  ja Lilo Kainulaisen ajatukset tallin sukupolvenvaihdoksen alla.

Uutisissa liittoasioita. Jukka-Pekka Leskinen kirjasi SRL:n toiminnantarkistuskertomukseen huomautuksen siitä, että liiton toimitusjohtaja palkattiin ilman koeaikaa määräaikaiseen 5 vuoden sopimukseen. Forstén perustelee, miksi näin tehtiin. Osmo Metsälä taas kertoo syyn, miksi päätettiin palata takaisin systeemiin, jossa meillä on seura-, alue- ja kansalliset kilpailut.

Kolumnissa paljastamme Urmas Raagin neuvot Suomen parempaan esteratsastusmenestykseen, ja runkolehdessä perataan muun muassa Ranskassa tapahtunutta suomalaisen hevoskasvattajan eläinsuojelutapausta aivan eri tasolla kun iltapäivälehdissä.

Pysy mukana. Tilaa Hevosurheilu. Diginä täältä.