Savijärven kartanon vanha isäntä, suomalaisen ratsujalostuksen ja valjakkoajon tukipylväs ja grand old man Rolf Simonsen on kuollut 89-vuotiaana. 

Simonsen oli FWB-kasvatuksen tukipylväs jo ajalta ennen FWB-nimikettä.

“Hän kiersi Eva Wreden kanssa kartoittamassa Suomessa syntyneitä puoliverisiä jo 1960-luvulla”, Savijärven kartanon nuori isäntä Ben Simonsén muistelee.

Agrologi Rolf Simonsen muistetaan sydämellisenä ja periksiantamattomana persoonana. Hänet muistetaan myös monista FWB-kantakirjaan suuresti vaikuttaneista jalostusoreistaan, kärjessä ruotsalainen Escargot ja saksalainen Argwohn II.  Valintakriteeri yli muiden oli luonne. Savijärvellä ei suvaittu toimimattomia ja huonoluonteisia jalostuseläimiä.

Toinen intohimo oli valjakkoajo, jossa lajissa Simonsen on lajin pioneereja. Hän toi lajin Suomeen 1980-luvulla, jolloin hänen toinen poikansa Harry kiinnostui ensin isän myötä lajista. Hieman myöhemmin myös Ben siirsi painopistettä esteratsastuksesta valjakkoajoon, jossa hän menestyi kansainvälisellä ja kansallisella mestaruustasolla.

Simonsen menehtyi tiistaina keuhkokuumeeseen sairaalassa. Kyseessä ei ollut koronavirus.

“Isä oli kuukauden verran ollut sairaalassa. Hän sai maaliskuussa flunssan ja se äityi keuhkokuumeeksi, eikä elimistö jaksanut siitä enää parantua”, Ben Simonsen kertoo.

Puoliso Ebba Simonsén kuoli kymmenen vuotta sitten. Harry menehtyi vuonna 1993. Isää jäivät kaipaamaan Agneta, Ben ja Camilla, joka viimeksi mainittu erityisesti jatkaa isänsä hevosjalostustyötä FWB-kantakirjassa.

Muistotilaisuus pidetään perhepiirissä, kartanon edustalla ulkona 23.5.,  mutta elokuussa, kun koronavirustilanne on hellittänyt, Savijärvellä pidetään muistotilaisuus isommalle kutsuvierasjoukolle, jossa tilaisuudessa suoritetaan myös uurnanlasku.