Rossetti ja Henri Ruoste tekivät Dohassa ihan 5 tähden GP-radan.

Lopputulos oli erinomainen kolmas, kun voiton vei Ruotsin Minna Telde Isacilla. Ratsukon tulos oli 71.543 %, joten Ruosteen voittokaan ei ollut aivan kaukana.

Ruoste sai startata heti luokan ensimmäisenä. Alkuun päästyä kaikki näytti helpolta ja sulavalta.  Hevonen on kaunis ja isolinjainen, ja sillä on ilmavat ja joustavat liikkeet, pitkä käynti ja energinen piaffi. Ruosteen tavaramerkki puolestaan on tyylikkään eleetön istunta.

Ei virheitä paitsi yksi. Laukanvaihdot joka askeleellakin sujuivat toiseksi viimeiseen askeleeseen asti mallikkaasti, mutta sitten tuli stiplu, joka laski kokonaisprosentteja reilusti. Vaihdot arvostellaan kertoimella 2.

“Alussa ja lopussa ja ennen kakkosia oli jännittyneisyyttä, mitkä laskivat kaikki pisteitä”, Ruoste itse huomioi.  “Mutta kaikki siinä välissä sujui hyvin.”

Ruoste ratsasti tämän hevosen uran 4:ssä GP:ssä 70,5%.

Hän on ilmoittautunut lauantain GP specialiin, kunhan se vain järjestetään. Kisapaikalla Ruosteen korviin on kantautunut puhetta siitä, että special jätettäisiin mahdollisesti jostakin syystä väliin kokonaan.

“Jos tässä pitääkin kür mennä, niin sitten on aika paljon improvisoitava vanhojen ohjelmien kanssa…”, hän naurahti.

Tulokset täällä