Mikaela Soratien oppimestari, grand prix-tason FWB-ori Royale de Topaz on kuollut.

Soratie kertoi eilen Facebook-seinällään joutuneensa hyvästelemään “erityisen hevosen ja parhaan ystävän”.
Hevonen asui Mikaela Soratien työpaikalla, Katja Kuistilan tallilla Iso-Britanniassa.

17-vuotiaan hevosen kohtaloksi koituivat hammasongelmat, jotka viimeisimmässä tarkastuksessa osoittautuivat vakavammiksi kuin aiemmin ajateltiin.  Leikkaus olisi ollut edessä, sillä hampaat aiheuttivat, että hevosen oli yhä vaikeampi syödä. Soratie halusi säästää hevosen kirurgisilta operaatioilta. 

“En halunnut, että joutuu leikkauksiin”, Soratie kertoo surullisena.

Royale de Topazista julkaistiin kuukauden FWB-sarjan juttu Hevosurheilussa vain kaksi viikkoa sitten. Oriilla olivat juuri alkaneet eläkepäivät, ja kaikki näytti valoisalta. Soratien toimittamassa tuoreessa kuvassa, joka on tämänkin artikkelin kuvituksena,  näkyy vielä hienossa kunnossa oleva, lihaksikas hevonen.

Ori oli Mikaela Soratien ensimmäinen GP-hevonen, ja merkille pantavaa on, että molemmat opettelivat yhdessä. Kumpikin oli toisensa opetusmestarina. Tulos oli onnistunut, sillä hevonen ylsi yli 70 %:n tuloksiin grand prix’ssä.

Lähtö vihreämmille laidunmaille tuli mitä ilmeisimmin täytenä yllätyksenä, sillä Hevosurheilun haastattelussa Soratie totesi muun muassa näin.
”Minne vain menen, Topi on seurannut perässä, ja koskaan se ei minun pihastani lähde pois.”

Royale de Topaz oli 17-vuotias. Sen oli kasvattanut sisarukset Anne Nurmesniemi ja Niina Wiik. Oriin omistivat Nurmesniemi ja Soratie.

Klo 10. lisätty Mikaela Soratien kommentti