Henri Ruoste lähestyy vääjäämättä kouluratsastuksen absoluuttista kärkeä.

Nopeasti sinne ei mennä, mutta eväät ovat olemassa. Tänään sunnuntaina neljän tähden koulukilpailussa Hagenissa Ruoste ratsasti ratsullaan Kontestro grand prix special -ohjelmassa erinomaiset prosentit 76,745 ja sijoittui neljänneksi Isabell WerthinJessica von Bredow-Werndlin ja  Charlotte Fryn jälkeen.

Kontestron ohjelma oli perjantain tapaan virheetön, mutta Ruoste ratsasti yhä, huippupisteistä huolimatta, enemmän rauhoitellen kuin esiintyen. Vain muutamassa kohdassa oli pientä haparointia.

Ohjelman heikoin kohta valtavalaukkaisella hevosella on tässä vaiheessa lisätty laukka, jota Ruoste ratsastaa hyvin, hyvin varovasti. Nyt sunnuntaina hän uskalsi jo hiukan päästää hevosta menemäänkin.

Ruoste on kaiken aikaa korostanut, että hellankoukunkuuman ruunan kanssa harjoitellaan nyt ratoja ja kilpailemista sekä yritetään saada jännitystä haltuun. Varsinaisen pistejahdin ja kilparatsastamisen aika on vasta tulossa.

Sunnuntain rata näytti, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

“Ihan täytyy olla tyytyväinen. Hevonen oli tosi hyvän tuntuinen, parhaan tuntuinen, mitä se on ollu radalla. Oli tosi hieno fiilis”, Ruoste kommentoi.

GPS-ohjelmaan oli kvaalannut myös Emma Kanerva hevosellaan Dambacu NL. Se ei kuitenkaan ollut samassa vireessä kuin perjantaina, vaan ratsukko teki useita kalliita virheitä. Sijoitus oli 12. prosentein 69,851.

Tulokset täällä.

Ja lisää tietenkin maanantain RatsastusPLUSsassa!