Henri Ruoste voitti Roblella GPS-luokan Aino Nations Cupissa, mutta Ruotsi otti voiton joukkuekilpailuissa.

“Voittajat tulevat, me poistumme. Olemme lämmittäneet teille paikat. Haluatteko juotavaa?” Henri Ruoste otti vastaan pressitilaisuuteen hieman Suomen jälkeen saapuneen Ruotsin joukkueen.

Ruotsalaiset olivat kaikki tyytyväisiä hevosiinsa. Osalla oli virheitä, osalla ei. Erityisesti mieleen jäi Tinne Vilhelmson Silfvénin Esperance.

“Sen kanssa on paljon käsissä”, Vilhelmson Silvén naurahti.

Ruotsalaiset olivat myös erittäin otettuja Järvenpäästä kilpailupaikkana.

“Olemme vaikuttaneita, tämä on enemmän kuin odotimme. Fantastinen kilpailu”, hymyilevät ruotsalaiset kiittivät.

Hopealle kolmen joukkueen kilpailussa sijoittunut Suomen joukkue oli hieman alla päin. Ruoste oli toki tyytyväinen voittoon, mutta perjantain rata oli parempi.

“Tänään tunne satulaan oli väsyneempi”, hän totesi valmennettavansa omistamasta ruunasta, jolla ehti ratsastaa vain kaksi viikkoa ennen Suomen matkaa.

Ville Vaurio oli kahdeksas, ja hänkin harmitteli hevosen väsymistä.

“Mutta se tsemppasi niin paljon. Sillä hevosella on upea sielu”, Vaurio kiitti D’Artagnania.

Elisabet Ehrnroothin Bogelys La Ro hermostui alun piaffeissa ja passageissa, ja Nina Dunderin Floresco Sil väsyi ja hävisi ratsastajaltaan kokonaan loppulinjalla.

“Onneksi meillä on yksi ankkuri, Henri. Mutta olisin halunnut auttaa häntä enemmän”, Vaurio huokasi. “Onneksi traumaattisetkin hetket painuvat joskus unholaan.”

Tuomari Maria Colliander oli napakkana.

“Henri oli varsinkin perjantaina ylivoimainen, hän on astunut askelen aidoksi kansainväliseksi tähdeksi”, Colliander kiitti.

Mutta muille suomalaisille hän ei suonut lohtua.

“En tykännyt. Sanotaan näin, että heillä on paljon kehitettävää”, Colliander tylytti.

Rankka sadekuuro yllätti Ainossa aamun esteluokkien jälkeen, ja vielä koululuokan alussa kentällä oli pehmeyttä ja lätäköitä, mikä häiritsi muutamia hevosia. Järjestelyihin oltiin kuitenkin laajasti täydellisen tyytyväisiä.

Ehkä hienointa oli suurilukuinen yleisö, joka eli kilpailussa asiantuntevasti ja sydämellä mukana.

Aamun esteluokat menivät Italiaan ja Norjaan. 135-luokan voitti Eleonora Salvatori Lola Rennt 8:lla. Paras suomalainen oli kolmanneksi ratsastanut Petra Heikkinen Hands UPilla. 140-luokan voitti Norjan Fredrik B. Seim hevosellaan Quevara van de Vlierbeek Z:la. Paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Susanna Granroth Kg Corazonilla.

Tulokset tässä.

 

 

 

Yleisö rakastui Hiroyuki Kitaharaan ja Huracaniin.Yleisö rakastui Hiroyuki Kitaharaan ja Huracaniin.