Kontestro totuttelemassa spottivaloihin. Herkälle ruunalle on erittäin hyvä, että se saa viettää tavallista pidempään aikaa kilpailupaikalla ennen starttia.
Kontestro totuttelemassa spottivaloihin. Herkälle ruunalle on erittäin hyvä, että se saa viettää tavallista pidempään aikaa kilpailupaikalla ennen starttia.Kuva: Sara Liljeström

Ruoste on valmis - Kontestro DB:n palautuminen etenee

Suomen ratsastuksen ainoa olympiaedustaja Tokiossa, kouluratsastaja Henri Ruoste, on ehtinyt viettää muutaman päivän kisapaikalla.

”Pikkuhiljaa aletaan päästä sinuiksi systeemien kanssa. Kaikki täällä on järjestetty hienosti ja tehty niin hyvin kuin mahdollista. Alan osaajia on konsultoitu, ja hevosten tallit ja areenoiden pohjat ovat kaikin puolin hyvät”, Ruoste kiittää.

Hevosensa Kontestro DB:n palautumisesta matkasta ja sopeutumisesta Tokion hikisiin olosuhteisiin hän on kuitenkin joutunut olemaan huolissaan. Ensimmäisinä päivinä ruunan lämpö on noussut liikutuksessa liian korkeaksi. Tänään sunnuntaina tilanne lämmön suhteen on ollut onneksi jo parempi.

Ruoste asuu olympiakylässä, josta ajaa urheilijoiden bussilla kisapaikalle 45 minuuttia – 1,5 tuntia, ruuhkista riippuen.

”Alun perin ilmoitettiin, että matka vie keskimäärin 36 minuuttia”, Ruoste hymähtää.

Päivästä iso osa meneekin matkustamiseen, sillä Ruoste käy tallilla kahdesti päivässä, ja myös bussiaikatauluista on pidettävä huolta, sillä päivällä vuoroissa on neljän tunnin tauko.

Olympiakylässä on iso ruokala ja iso kuntosali.

"Ja mitään muutahan ei oikeastaan tarvita”, Ruoste sanoo.

Kuntosalilla hän tyytyy käyttämään lähinnä juoksumattoa.

Lisäksi Ruoste osallistuu joukkueenjohtajien palavereihin, sillä Suomella ei ole erikseen joukkueenjohtajaa ratsastuksessa. Mediatapaamisia ei toistaiseksi ole juuri ollut.

Ruosteen vaimo Senta Kirchhoff saapuu Tokioon alkavan viikon lopulla, mutta perheen pojan ei ole mahdollista tulla kannustamaan isäänsä. Aika kuluu kuitenkin hyvin.

”Kun käyn kahdesti päivässä liikuttamassa Kontestroa, ja pelkästään matkoihin menee se neljä tuntia”, Ruoste hymyilee.

Hevostarkastus on perjantaina, ja sitten lauantaina tai sunnuntaina Ruoste starttaa grand prix -ohjelmassa, josta pitää ratsastaa prosentit, joilla pääsee mukaan kür-finaaliin. Tänä vuonna yksilöratsastajat eivät kilpaile lainkaan GPS-ohjelmaa, joka aiemmin on ollut semifinaaliohjelmana. Ruosteella on täysin realistiset mahdollisuudet ratsastaa itsensä kur-finaaliin, jos mitään yllättävää ei tapahdu.

Ennen sitä on kuitenkin saatava Kontestro täyteen kuntoon matkan jälkeen.

”Haluan päästä etenemään askel askeleelta kohti kisapäivää, mutta siinä ei pidä kiirehtiä, vaan on oltava kärsivällinen ja odotettava, että tekeminen on mahdollista”, Ruoste sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi