“Tuskin jalassa mitään sen enempää on, mutta lämmin on aina lämmin”, kouluratsastaja Henri Ruoste harmittelee. Ruosteen ja Rossettin piti kilpailla 4 tähden tasolla Itävallassa tänään lauantaina, mutta Ruoste päätti, että starttaaminen ei ole nyt järkevää.

Rossetti sai maaliskuussa Dohassa kilpaillessaan pienen kaviohalkeaman, jota se ei kuitenkaan ontunut. Ruoste kilpaili Itävallassa viime viikolla menestyksekkäästi. Jo silloin hän oli etukäteen hieman huolissaan kaviosta, mutta  ongelmia ei tullut.

Nyt jalka oli hieman lämmin ja pienesti turvoksissa. Ruoste lähetti kuvat jalasta kengittäjälle ja eläinlääkärille, ja kun kyseessä oli aivan tavallinen kilpailu, päätettiin, että riskiä ei kannata ottaa.

“Kun ei tiedetä, miksi jalka on lämmin, on parempi olla starttaamatta. Terveys on tärkeintä. GP:ssä ei voi vain ratsastaa ympäriinsä, vaan pitää mennä kunnolla, ja pitää olla hyvä fiilis mennä”, Ruoste sanoo.

“Rossetti liikkuu hyvin, mutta kaikki alkaa pienestä, ja se on hevonen, joka ei helposti näytä, jos jokin on vialla. Siksi pitää olla tarkka”, Ruoste sanoo.