Saako poniin piirtää? Joidenkin mielestä ei. Iso-Britanniassa kiertää adressi, jossa pyydetään, että lapset lakkaisivat piirtämästä ja maalaamasta poneihinsa erilaisia koristeita ja merkkejä.

Adressiin on saatu viimeisimmän tiedon mukaan nopeasti jo 60 000 allekirjoitusta.

Jotkut kokevat eläinsuojelulliseksi ongelmaksi sen, että tallinpitäjät järjestävät ponimaalaustilaisuuksia, joissa lapset voivat ottaa kontaktia poneihin koristemalla niitä erilaisilla myrkyttömillä väreillä, kuten sormiväreillä.

Tallinpitäjät puolustautuvat toteamalla, että ponit selvästi pitävät olla käsiteltavinä, ja että toisaalta maalaamisella on jo pitkät perinteet.  He eivät viittaa intiaaneihin, vaan esimerkiksi Suomessakin vierailleeseen suosittuun Horses Inside Out -anatomiaklinikkaan, jonka idea perustuu siihen, että hevosen peitinkarvaan maalataan juuri siinä kohdassa karvan alla olevat elimet, lihakset ja luut.

Adressin perustaja, manchesterilainen korusuunnittelija ja hänen hengenheimolaisensa ovat kuitenkin sitä mieltä, että ponin maalaaminen tällä tavoin on “kuvottavaa, eläintä esineellistävää ja epäreilua”.

Asiasta kertoi The Guardian.