Sinne se meni, minne puhuttiinkin. Ranskaan huippunimelle, Kevin Stautille, joka on esteratsastuksen maailmanlistalla sijalla 21.

Omistaja Markus Lindblom myhäilee tyytyväisenä, niin kuin pitääkin. Hän itse valikoi Celantuksen 2-vuotiaana, vaikka sitä ei hänelle meinattu näyttääkään. Pyysi ottamaan karsinasta ja vakuuttui yhdestä hypystä. Oli kuulemma kallis silloin, ja oli kallis nyt. Lindblom jää oriin osaomistajaksi.

Ori on valmis kilpakentille, kertoo Susanna Granroth. Ori on vielä hänellä Hattel Horsen tallissa, mutta se lähtee jo viikonloppuna.

“Hienoa, että nyt nähdään, mihin se riittää. Vähän orihan se on, mutta ei paha. Ja iso hevonen, joka tarvii ratsastajalta pitkät jalat. Mutta hypätä se osaa. Voi laittaa kuinka ison esteen vain, siitä se ei ole kiinni”, Granroth kehuu.

 

Lehden pääjutussa tapaamme kenttäratsastuksen huippunimen, Sandra Auffarthin, jonka tallille Johanna Pohjonen on muuttanut. Hän satsaa nyt täysin ratsastukseen, ja hän aikoo päästä eroon pikkusievyydestä omassa ratsastuksessaan.

”Mä olen helposti vähän pikkukaunis ratsastaja. Mun on lakattava miettimästä miltä mun ratsastus mahdollisesti jonkun silmään näyttää, ja mietittävä mikä on olennaista. On parannettava hevosten ratsastettavuutta niin paljon, että siitä mun ratsastuksesta tulee tehokasta. Kauneus on loppujen lopuksi aika hyödytön osa ratsastusta jossain maastoradalla”, hän miettii.

 

Kakkosjutussa meillä on erilainen huippu: suomenpienhevosori Hessin Vihtori. Kuskinsa Hannu Kalalahden kanssa he ovat yhteensä 95 vuotta elämänkokemusta. Leena Kalahti kuvaa Viliä besserwisseriksi, joka ei aina välittäisi kuunnella kuskia, koska tietää jo itsekin.

”Se on vanhan jääräpäisen hevosen piirre, ja Hannu pärjää sen piirteen kanssa. Minusta Vili on vähän liian älykäs”, Leena Kalalahti sanoo.

Uutispuolella käsitellään urheilumaailmaa koskettanutta valmennuskohua. Onko ratsastuksessa epäasiallista käytöstä? Miten valmentaja saa toimia? Vastaamassa Aki Ylänne, Mikael Forstén, Katariina Cozmei, Eevamaria, Porthan-Broddell sekä Håkan Wahlman, joka kertoo siivonneensa omaa suutaan todenteolla.

 

Tilaa täältä. Se kuuluu asiaan!

 

 

Vanhat herrat Hannu Kalalahti ja Hessin Vihtori.Vanhat herrat Hannu Kalalahti ja Hessin Vihtori.