Sanna Siltakorpi otti rauhallisesti SM-kisan viimeisessä osakokeessa, kolmen tähden maastoradalla.

Silläkin tavalla hän otti kultamitalin. Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aho otti Madame Schnabelilla hopeaa ja Suvi Järvi Orlanda II:lla pronssin.

Elmo Jankari kiri Sorayalla neljänneksi.

“Elmo laski, että voin ottaa 42 sekuntia yliaikaa ja silti voitan”, Siltakorpi kertoi. Hän otti yliaikaa sovinnolla noin 30 sekuntia. “Olisi ollut hölmöä ratsastaa yhtään nopeammin, kuin tarvis.”

Maastokoe ei ollut vaikea.  “No, onhan tämän tason tehtävät kansainväliselle hevoselle sen verran helppoja,  että jos olisin vaikeuksissa ollut, niin peiliin olisi saanut kyllä katsoa…. Vaikka tulin kuitenkin vähän liian lähelle vesiesteen alashypyssä”, hän tuumasi.

Tervon kisa oli hyvä “kaudenaloituskilpailu” kaikille kolmelle Siltakorpi-Jankarin hevosille, Bofey Clickille, Sorayalle ja myös Duchess Desireelle, vaikka DD ei maastoon lähtenytkään.

Pariskunnan seuraava startti on suunniteltu Luhmühleniin lokakuun alussa. Ensi kesänä mielessä häämöttävät joko Tokion olympialaiset tai EM-kisat, kumpi niistä sitten järjestetäänkin, jos järjestetään kumpaakaan. Aprikointi johtuu tietenkin koronasta.

“Toistaiseksi kukaan ei kai tiedä”, Siltakorpi hymähti.

SM-mitali ei ole ensimmäinen. Siltakorvella on kultamitali Lucky Accordilla vuodelta 2016.

Veera Manninen ja Colibri ottivat nuorten kenttämestaruuskultaa.

Nuorten kultamitali meni Veera Manniselle, joka valitsi mitalihevosekseen Colibrin. Sir Gregillä hän voitti CCN2*-luokan. Tämäoli tarkkaan harkittua, sillä Colibrilla alkaa olla jo ikää,  mutta Sir Greg tähtää vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin.

Emmi Tapio oli Evytalla hopealla ja Nina Nurmesviita connemaranponi Aramara Ramseksella pronssilla.  Tapiolla on kiire ajaa kotiinsa Sastamalaan, sillä hänellä on huomenna kemian kirjoitukset. Päivä oli melko täynnä, sillä hän osallistui myös Aro Cross Country Run -tapahtumaan, jossa juostiin sama maastoesterata mikä mentiin aiemmin hevosella.

“Voi mennä aika myöhään ennen kuin ollaan kotona. Voi olla, että joudun uusimaan”, Tapio nauroi.

Senioreiden suomenmestaruus 2020

  1. Sanna Siltakorpi Bofey Click 42,9
  2. Ann-Niina Kiviniitty Madame Schnabel 52
  3. Suvi Järvi Orlanda II 52,9.

Nuorten suomenmestaruus 2020

  1. Veera Manninen Colibri 28,8
  2. Emmi Tapio Evyta 44,9
  3. Nina Nurmesviita Aramara Ramses 47,3

Tulokset täällä 

Hopeaa Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-aholle ja Madame Schnabelille.

 

Linda Immonen oli ratsastajista nopein Aron juoksukilpailussa, joka juostiin hevosten maastoradalla vesiestettä myöten. Juoksuharrastuksen aloittanut Immonen oli tänään kovakuntoisin. Axel Lindberg ja Veera Peltokangas selvittivät radan myös. Kaikki kolme tekivät lenkin ratsastuskisojensa päätteeksi. “Kunniotus nousi hevosta kohtaan, koska ei sinne vesiesteeseen niin hirveen kiva ollut hypätä”, totesi Lindberg.

Lisää teemasta: Kenttäratsastuksen SM