Ranskalaistaiteilija Jean-Louis Sauvat’n teokset ovat esillä Ranskan suurlähettilään Serge Mosturan virka-asunnossa, joka avaa tällä viikolla poikkeuksellisesti ovensa suurelle yleisölle.

Sauvat’n teokset on ripustettu lähetystön muiden taideteosten viereen, joista löytyy muun muassa Victor Vasarelyn iso teos.

Idea näyttelyyn on tullut Ranskan instituutin johtajalta Jeannette Bougrabilta. Tänään, ystävänpäivänä on avajaiset kutsuvieraille. Suurelle yleisölle näyttely avautuu torstaina 16.2. klo 14-17.

Jean-Louis Sauvat on saavuttanut kansainvälistä mainetta hevosaiheisilla teoksillaan. Hänen veistoksiaan löytyy Versailles’in linnan hevostalleilta ja hän on työskennellyt suurten muotitalojen kuten Hermèsin kanssa.

Ennen avajaisia Sauvat työskenteli Momba Soratien tamman Tatran kanssa maasta käsin. Mikäli video ei avaudu alla, voit katsoa sen tästä linkistä.

Perjantain Hevosurheilussa tutustutaan Sauvat’han tarkemmin. Hänen maailmankuuluksi nousseen hevostaiteensa taustalla on merkittävä portugalilainen klassinen kouluttaja Nuno Oliveira.