Ensimmäisen päivän tähti oli Elisabet ”Ettan” Ehrnrooth ratsullaan Bøgelys La-Ro. Viikonlopun Helsinki Horse Fairissa kilpaillaan ensimmäistä kertaa myös kouluratsastuksessa.

Kaikki luokat eivät suunnitelmista huolimatta vetäneet ratsastajia, joten nuorten ja seniorien kilpailuluokkien sijasta nähtiin Ajalin-areenalla perjantaina Aino Lipsasen, Sara Maattola-Lindholmin ja Elisabet ”Ettan” Ehrnroothin ratsastamat demoradat. Helsingin Ratsastajia edustava Ehrnrooth esiintyi Messukeskuksessa uudella hevosellaan Bøgelys La-Ro (Lorentin II – Resident). Messukeskuksessa nähtiin ratsukon debyytti intermediate II -tasolla.

”Rata meni erittäin hyvin”, kertoo tyytyväinen Ehrnrooth. ”La-Ro kulki sujuvasti ja oli positiivista, kuinka hyvin se otti ympäristön erilaisine esiintyjineen.”

Myös areenan pohja ja kanssaratsastajien hyvä tuuli saivat ratsastajalta kiitosta. Ehrnroothin mielestä on hyvä asia, että Helsinki Horse Fair järjestetään muiden urheilulajien kanssa saman katon alla.

”Toivottavasti esimerkiksi golffarit tulevat katsomaan myös hevosia.”

Nähtävää riittää, sillä Horse Fairin Ajalin-areenalla esiintyy viikonlopun aikana esimerkiksi valjakoita, ratsastusjousiampujia, ravureita ja vikeltäjiä. Katsojat pääsevät näkemään myös kansallisen tason esteratsastusta. Horse Fairin muilla areenoilla on tarjolla muun muassa tietoiskuja, kengitysnäytöksiä ja rotuesittelyjä. Ainakin perjantaina vilkkain vilinä kävi kuitenkin Hööks Keppariareenalla, jossa kilpailtiin este- ja tehtäväradoilla.