Seinäjoen kiistelty ratsastuskentän pohja toimi juhannuksena estekisoissa loistavasti, ja nyt on saatu lisää hyviä uutisia. Kaupunginhallitus on päättänyt eilen kokouksessaan, että Alasenpuistoon tulee lopulta sellainen pinta, mikä mahdollistaa ratsastuksen.

Kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki muutti päätösesitystään keskustelun jälkeen ja Finland Horse Show’nkin kisakenttänä toimivalle tapahtumakentälle vaihdetaan kivituhkarungolla oleva nurmipinta.

“Siitä tulee aika pitkälle samanlainen kuin Ypäjällä”, luonnehti kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Kari Homi.

“Nurmikenttähän siihen alunperinkin piti tulla, mutta se muuttui suunnittelutyöryhmässä sitten kuituhiekaksi, joka kentällä on nyt. Tämän jälkeen asia alkoi keskusteluttaa, jonka jälkeen pintamateriaali päätettiin muuttaa ratsastuksen asiantuntijoita konsultoimatta niin paksuksi ja upottavaksi 12-15 -senttiä paksuksi nurmikentäksi, että se ei olisi hevosurheilutarkoitukseen käynyt”, Homi selventää.

Nykyinen kentän pinta saa olla toistaiseksi, kunnes uudet kustannusarviot ja suunnitelmat myöhemmin kesällä valmistuvat. Nykyinen kuituhiekka kärrätään jollekin toiselle ratsastuskentälle, päätöstä osoitteesta ei ole vielä tehty.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen