Anu Sironen voitti Pohjola-sarjan osakilpailussa San Quellella neljän ratsukon inter II -ohjelman prosentein 68.775,  Anna von Wendt taas Sir Skyfallilla 19 ratsukon inter I:n prosentein 70.588.

Kangasalla satoi koko päivän, ja päivän loppua kohti radalle jäi myös lätäköitä, ja poisjääntejäkin tuli. Sirosen ja von Wendtin päivää sade ei kuitenkaan haitannut.

”Olin kyllä ihan tyytyväinen. Pikkuhiljaa hevonen parantaa, vaikka radalla ei ollutkaan samaa energiaa, minkä sain verryttelyssä”, melko tuore kouluratsastuksen SM-hopeamitalisti sanoo.

Hän toivoo, että osakilpailun kautta saatiin tarpeeksi pisteitä kahden viikon päästä Stable Novassa ratsastettavaan finaaliin.

”Olisi kiva päästä menemään vielä se GP-kur, jos hevonen on kunnossa. Se olisi sitten todennäköisesti viimeinen kilpailu Suomessa, ennen kuin muutan takaisin Englantiin”, Sironen sanoo.

Sirosesta ja hänen hevosistaan on tulossa isompi artikkeli Hevosurheiluun lähiviikkoina.

Anna von Wendt oli todella tyytväinen Sir Skyfallin antamaan tunteeseen radalla, vaikka muutamia virheitä tulikin, kuten kehno peruutus ja toinen piruetti.

”Mutta fiilis oli tosi jees, ja oli kivaa”, hän summaa.

Suurikokoinen Schubert jäi ison kierroksen kolmoseksi, mutta von Wendt ei surrut sitäkään, sillä hevonen jännittää paljon kilpailuissa, ja nyt mentiin useassa asiassa eteenpäin.

”Kyllä se meni juuri niin kuin pisteet on (61,274), sillä tuli monta rikkoa, jotka veivät tosi paljon pisteitä. Molemmat lisäykset menivät rikki, kakkosissa se alkoi tehdä ykkösiä ja käynnistä piaffia… Mutta sain sen aika kivaksi verkassa, ja se oli siellä melkein kuin se on kotona. Menin nyt nivelkuolaimella, ja muoto oli parempi, vaikka en pystynytkään ylläpitämään kokoamisastetta radalla”, hän pohtii. ”Parin viikon päästä mennään uudelleen inter II.”

Ison kierroksen finaaliin hän on tulossa Sir Fashionilla, joka meni SM:ien jälkeen huoltotauolle. Treenaamaan päästään maanantaina. Sen jälkeen toiveissa on päästä Tallinna Horse Show’hun mielellään sekä Sir Fashionilla että Denzelillä. Ja ennen joulua olisi hyvä päästä ulkomaille treenaamaan.

EM-kilpailuita seurasivat sekä Sironen että von Wendt, tietenkin.

”Aina se motivoi, kun näkee hyvää ratsastusta. Täytyy kyllä harjoitella aika paljon, että pääsee sinne asti, mutta ei se sen kummempi juttu ole. Mulla on kivat hevoset, joilla on omat haasteensa, jotka on ratkottava, von Wendt sanoo.

Von Wendtin suosikki oli voittajapari Jessica von Bredow-Werndl  ja TSF Dalera BB.

“Heidän yhteistyönsä on aivan mieletön, niin saumaton, ratsastus on niin eleganttia ja hevonen niin hyvin avuilla”, von Wendt kehuu.

Sironen kiittelee voittoratsukon lisäksi myös Catherine Dufouria.

”Kyllä sieltä sai motivaatiota harjoittelemiseen ja pyrkimään sitä samaa kohti”, hän sanoo.

Suomenhevoset kilpailivat lauantaina. Ykkönen oli Anna Kärkkäinen Kulta-ahon Kasimirilla, kakkonen Lassi Lehmusto Vekardolla, ensimmäinen yli 71 ja jälkimmäinen yli 70 prosentin tuloksella.

Kangasalan tulokset täällä.

Anna von Wendt ja Sir Skyfall. Kuva: SRL / Hanna HeinonenAnna von Wendt ja Sir Skyfall. Kuva: SRL / Hanna Heinonen

Lisää teemasta: RatsastusPLUS