Pakka meni uusiksi senioreiden kür-finaalissa kouluratsastuksen SM-kisoissa.

Anna von Wendt oli yön aikana koonnut itsensä ja myös hevosensa Sir Fashionin sen verran hyvälle mallille, että kür-finaalissa tuli voitto luokan ainoalla yli 70 prosentin tuloksella.  Sen verran reippasti ratsukko veti rakoa muihin, että SM-yhteisprosenteissa se tiesi kultamitalia.

Toisin, kuin lauantaina GP:ssä, GP kürissä Sir Fashion esitti ihan kunnollista piaffia, joskin melko vähän.

“Yritin heittää ekan piaffin heti alkuun, että saisin sen alta pois, mutta se alun passage-piaffi -siirtyminen hajosi laukalle.  Tämän jälkeen koko koreografia meni aika pitkälle uusiksi.  Kun sain piaffin onnistumaan siinä keskivaiheilla,  tein sitä sen jälkeen enää mahdollisimman vähän, ettei mene pieleen”, von Wendt paljasti.

Prosentteja jäi painamaan toinen laukkapiruetti, joka hajosi. Von Wendt pääsi yrittämään korjausta, mutta ratsasti toisen piruetin puolitoistakertaisena. “Se oli just sitä soveltamista. Jouduin aika sitä soveltamista tekemään paljon tossa ohjelmassa”, von Wendt kertoi.

Hopeamitalisti Pilvi Tuominen ei onnistunut G-Renzolla kür-finaalissa samalla lailla kuin edellispäivän GP:ssä, josta tuli yllätysvoitto. Ratsukko oli sunnuntain osakilpailussa viides.

“Joo, Renzo ei ollut samalla lailla mukana enää tänään. Ei ollut hevosella kauhean hyvä päivä, sitä ei tänään kiinnostanut”, Tuominen totesi. “En tiedä miksi… No, me jouduttiin aika kauan odottamaan lähtömerkkiä.”

Kertoimella kaksi oleva piruetti meni pilalle, eikä Tuominen ehtinyt sitä korjaamaan. Hän oli hopeamitaliin tyytyväinen, mutta ei sunnuntain rataansa, johon kausi nyt loppuu. “Ensimmäiset senioreiden SM:t, siihen olen tyytyväinen, mutta ei ole kiva lopettaa huonoon suoritukseen.”

G-Renzo esitti upeaa piaffia. Valitettavasti vain se tapahtui palkintojenjaossa. “Väärä paikka, mutta olihan se piaffi itsessään hyvä”, Tuominen naurahti.

Stella Hagelstam kiri Jenni Linnalta lainassa olevalla Fransiskanerilla pronssille. Hän oli kür-luokan kakkonen ja lauantain GP:n viides.

“Heitti aika helposti ympäri tulokset, kun erot oli aika pieniä jo eilen”, hän tuumaili.

Hagelstam sanoi yrittäneensä finaaliradalla ratsastaa enemmän. Ykkösvaihdoissa tuli virhe, ja Hagelstam ehti yrittää korjatakin ne, mutta korjaussarja jäi tilanpuutteessa vajaaksi. “Se oli vähän tyhmää, mutta sain tehtyä niitä vain 7. Se oli mun moka, ei hevosen. Lopetin liian aikaisin.”

Hagelstam oli tyyni kuten aina. “Eihän mulla voinut mitään odotuksia olla muita, kuin tehdä mahdollisimman hyvin. Hevonen meni kuitenkin ekan GP:nsä eilen.”

Mutta mitä sanoa SM-kisasta, jossa pronssimitalin ottaa hevonen, jonka ensimmäinen GP-startti oli kyseisissä kisoissa?

“Noh, koronavuosi ja se, että eihän meidän kansainväliset ratsastajat olleet paikalla, ainakaan ykköshevosillaan. Mutta mun mielestä tosi kivaa, että jengi tuli rohkeasti näihin kisoihin”, Hagelstam analysoi.

 

SM-tulokset yhteisprosentteina:

Kulta Anna von Wendt Sir Fashion 133,321

Hopea Pilvi Tuominen G-Renzo 130,992

Pronssi Stella Hagelstam Fransiskaner 130,376

 

Luokkatulokset täällä

SM-tulokset täällä

 

Lisää teemasta: Kouluratsastuksen SM-kisat