Esteratsastuksen SM-kisojen tuloslistalla vilisevät tutut nimet ja pari yllättäjää – jos Madis Mornaa nyt sellaiseksi voi kutsua.  Senioreissa alkutilanne on Granroth, Tallberg, Morna, Backlund. 

Näistä Granroth viiletti tuttuun tapaansa tosikovaa ja Tallberg melkein yhtä kovaa.  Kolmanneksi olisi kirinyt Backlund Elanolla, mutta pudotti ja joutui aikaluokassa antamaan paikkansa Mornalle Graalilla.

Granroth oli tyytyväinen. Hän piti brittiratamestari Jason Abbsista, eikä sadekaan loppujen lopuksi päässyt pilaamaan tunnelmaa.  Abbs kertoi etukäteen suosivansa eteenpäinratsastusta. Sitähän suosii Granrothkin, etenkin Baccaralla. Ehkä siksi hän ei huomannut rakennuksessa mitään kovin erityistä huomioitavaa. “Eikä nää edes mitenkään hullun eteenpäin ole nämä radat. Mukavanoloinen ratamestari ja kivoja ratoja. Ehkä pikkasen erilaista kuitenkin”, Granroth tuumaili tuoreeltaan.

Granroth on luottavainen jatkon suhteen.  Estekorkeus nousee heti lauantaina, mikä saattaa heilauttaa painopisteitä tuloslistoilla. Mutta Baccara ja toinenkin ratsu Leopoldo (6.) tuntuivat molemmat vetreiltä. “Hyvä fiilis vielä tässä vaiheessa!”  

Pari yllättäjää?  Sijalla 7 oleva Sandra Lähde ei ole yllättäjä, mutta ensimmäinen ei-sijoittunut ratsukko Meija Lahtisen omistamalla Corfulla ratsastanut Mikael Wahlman (8.) käy sellaisesta.

Lähtijöitä oli 27 ja kaikki voivat jatkaa vielä lauantaille.

Senioreiden tulokset täällä

Nuorten puolella johtosijan otti Erica Mäkilä Chicadeella. Hänen takanaan vaanii Wilma Heikkinen kahdella hevosella ja neljäntenä tässä vaiheessa Teresita Bremer toisella hevosellaan Caralilla.

Nuorissa starttasi 13 ratsukkoa.

Nuorten tulokset täällä 

Junioreiden SM-kisaa johtaa Oona-Julia Roto hevosella Sorpresa della Favorita. Elena Davis-Kerppola ja Lida Haddas seuraavina.

Junioreiden tulokset täällä

Lisää teemasta: Este SM 2019