Mitä tänään perjantaina 20.11. tiukentuneet koronamääräykset tarkoittavat ratsastukselle? 

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kokoama koronakoordinaatioryhmä on todennut 19.11. pääkaupunkiseudun olevan koronaepidemian leviämisvaiheessa ja muilta osin sairaanhoitopiirin alueen olevan kiihtymisvaiheessa. Jotta epidemiatilanne voidaan saada hallintaan, Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikkien yli 20 hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen sisätiloissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös tulee voimaan maanantaina 23.11. ja on voimassa kolme viikkoa, 13.12.2020 saakka. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää myös yli 20 hengen tilaisuuksia, jos niissä noudatetaan

THL:n ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Tiukemmat kokoontumisrajoitukset ovat alueella välttämättömiä, koska tautitilanne on heikentynyt tähänastisista rajoituksista huolimatta.

Mitä tämä tarkoittaa ratsastukselle, SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto? Onko maneesi sisätila?

“Me selvittelemme asiaa ja julkaisemme SRL:n nettisivuilla www.ratsastus.fi heti kun tietoa tulee, varmasti huomisen aikana viimeistään. Uskon, että tässä on kyseessä rajanvetotapaus. Ratsastus on aiemmin tulittu luontaisesti turvavälejä ylläpitäväksi ja koronamielessä hygieniseksi lajiksi. Mutta erityisasemassa ovat varmasti Helsingin kaupungin liikuntatilat, esimerkiksi Ruskeasuon maneesi saattaa nousta fokukseen”, Koivisto sanoo.

Uusin AVI:n päätös 20.11. klo 15 julkaistaan täällä