Suomen Ratsastajainliiton kevätkokouksessa vilkkaimpana puheenaiheena oli toimitusjohtaja Pekka Törmälän määräaikainen työsopimus.

Puheenvuoroissa toimitusjohtajan sopimuksen ei katsottu välttämättä olevan lajiliiton etujen mukainen.

Muut talousasiat sekä muut sääntömääräiset asiat herättivät vain melko vähän keskustelua.

Kokousyleisö halusi tietää ketkä hallituksen jäsenet tiesivät määräaikaisesta sopimuksesta, ja kun ilmoitettiin, että hallituksen jäsenet 2018 seisoivat yksimielisesti 5 vuoden määräaikaisen työsopimuksen takana, kevätkokouksessa äänestettiin siitä, myönnetäänkö SRL:n hallitukselle vastuuvapaus vai ei.

Äänestyksen tulos oli, että vastuuvapautta ei myönnetä. Ei-ääniä oli 92 ja kyllä-ääniä 42.

Kokouksen puheenjohtaja Tapani Peltonen ei tiedä, että SRL:n lähes 100-vuotisessa historiassa hallitus olisi koskaan aiemmin jäänyt ilman vastuuvapautta.

Paikalla oli kaikkiaan 31 seuraa, joilla 136 ääntä, 9 yhteistöjäsentä ja 9 ääntä Yhteensä 145 ääntä.  Äänileikkuria jouduttiin käyttämään. Yhdellä edustajalla voi olla vain 14 ääntä käytettävissään, mikä teki Seinäjoella yhteensä 138 ääntä.

Se, että vastuuvapautta ei myönnetty, voi tarkoittaa, että vuoden 2018 SRL:n hallituksen jäsenet ovat henkilökohtaisesti ja omilla rahoillaan vastuussa tekemistään päätöksistä.  Käytännössä asia voi jäädä vain kirjaukseksi, mutta siitä voi olla myös seuraamuksia mikäli jouduttaisiin tilanteeseen, että työsopimus päätettäisiin työnantajan puolelta päättää kesken määräajan.

Kokousmateriaalit (sivulla 56 toiminnantarkastaja J-P.Leskisen laatima raportti)

Kokouskutsu

Asiaa ja kokouksen kulkua selvitetään lisää maanantain 15.4. RatsastusPlussassa.

Selvennetty lisäämällä lauseet toimitusjohtajasopimuksesta sekä vastuuvapauden myöntämättä jättämisen seurauksista.

Lisää teemasta: SRL:n kriisi