Terhi Stegarsin GP-ruuna Dalou Shan lopetettiin saksalaisella klinikalla toukokuun alussa. Hevonen oli saanut rajun ähkyn.   

Uutisen kertoi ensin Eurodressage-sivusto.  Dalou Shan oli 13-vuotias oldenburginruuna, jonka Stegars omisti yhdessä Tanja Kayserin kanssa.

Ratsukko aloitti yhteisen taipaleensa  2011 nuuorten hevosten MM:issä World Young Horse Championships -kisoissa Verdenissä, jossa tuli 14. sijoitus 6-vuotiaiden lohdutusfinaalissa.  Vuonna 2016 ratsukko siirtyi GP:hen, ja uran GP-voitto tuli heti alkuun Brnon GP specialissa. Viimeisin startti oli Deauvillessä viime heinäkuussa, jossa ratsukko oli GP:ssä 15., mutta ei osallistunut specialiin.

“Viime kuukaudet ovat olleet vaikeita”, Stegars kommentoi Eurodressagelle. Hän viittasi myös viime marraskuuhun, jolloin Stegars ja Kayser menettivät toisen yhdessä omistaneensa hevosen, 18-vuotiaan Axis TSF:n.

“Dalou Shan oli meidän maitoparta, hyvin persoonallinen ja todella pidetty hevonen. Ratsastaessa se oli hieman arvaamaton, koska oli niin pelokas ja ympäristöstään epävarma”, Stegars huokaa.

Ratsukon paras sijoitus ehti olla Brnon GPS:n kansainvälinen voitto vuonna 2016. Ruunaa ei ollut vakuutettu.

Lisätty klo 15.30 Terhi Stegarsin kommentit