Tomas Stenius erosi eilen keskiviikkona Suomen Ratsastajainliiton  hallituksesta ja myös ratsastusseura Kauniaisten Ratsastajista.

Eron syy on syvä luottamuspula ja se on myös seurausta 14.4. SRL:n kevätkokouksen tapahtumista, jossa hallitus jätettiin ilman vastuuvapautta ja jonka jälkeen uusi toimitusjohtaja Pekka Törmälä erosi. Stenius kertoo miettineensä omaa eroaan jo ennen lähtemistään pääsiäisen viettoon Saarenmaalle, ja tehneensä juhlapyhien aikana päätöksensä.

“Tulin kävellessäni luonnossa koirien kanssa siihen lopputulokseen, että nämä 15 vuotta liitossa ovat tuottaneet pelkkää pettymystä ja nyt riittää. Ajatukseni liiton kehityksestä eroavat tämän sotkun aiheuttaneiden tahojen ajatuksista niin paljon, että jatkaminen ei tunnu enää mielekkäältä”, hän kommentoi.

“Ja seurastakin erosin, kun otti sen verran paljon päähän tämä touhu.”

Stenius näkee, että Seinäjoen kevätkokouksen tapahtumat olivat “masinointia” ja vain jäävuoren huippu. Uuden hallituksen näkemät tarpeelliset muutokset lajiliiton ja urheilun organisaatiossa eivät ole ottaneet onnistuakseen liiton toimiston ja eri komiteoidenkin joidenkin tahojen vastustuksen takia, Stenius sanoo.

Hän toteaa, että paljon puhutut muutoksen tuulet eivät ole päässeet puhaltamaan.

“Urheilullisen osaamisen taso on niin matalalla, että kaikki olisi aloitettava alusta ja panostettava kaikki rahat valmennukseen, kuten Ad van de Weteringiin ja muihin vastaaviin, ja kohdentaa heidän tietotaitonsa niihin sukupolviin, joiden joukosta voi vielä kasvaa tulevaisuuden kansainvälisiä huippu-urheilijoita. En sen sijaan näe, että esimerkiksi jonkin autopalkinnon jakaminen vuosittain pienessä kansallisen tason porukassa veisi suomalaista ratsastusosaamista millään lailla eteenpäin.”

Stenius kertoo saaneensa hallituskollegoiltaan pyyntöjä pyörtää päätöksensä, mutta se ei tule tapahtumaan.

“Pyyhin kalenterista kaikki kokoukset ynnä muuta liiton asiat mitä siinä oli, nyt kalenteri on nätti ja valkoinen. Tämä on ollut erittäin aktiivinen hallitus, joka on tehnyt erittäin aktiivisesti töitä. Minunkin kalenterissani oli SRL:n asioita lähes joka päivälle.”

Steniusta harmittaa, että “hiljainen enemmistö hyväksyy tällaisen toiminnan”. Hän sanoo toivoneensa, että hallitus olisi Seinäjoella eronnut kokonaan, jotta olisi täytynyt kutsua koolle uusi liittokokous. “Olisi päästy mittaamaan kuka todellisuudessa on mitäkin mieltä ja kuinka paljon heitä on.”

Luottamustehtävänsä Hevosopiston hallituksen puheenjohtajana Stenius sanoo haluavansa pitää.

Hevosurheilu kertoi Pekka Törmälän erosta täällä

Raportti SRL:n kevätkokouksesta täällä

Päivitys klo 16.37 Lisätty tieto Hevosopiston hallituspaikasta 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää teemasta: SRL:n kriisi