Pieni pettymys ainakin John Antellille, mutta tosiaan pieni.

“Olisihan se kultamitali ollut parempi, mutta ihan tyytyväinen olen tähänkin”, Antell totesi. Hän teki joukkuekisan kakkospäivänä parhaan suomalaistuloksen, kun Iscara del Maset pudotti toisella kierroksella kerran ja oli perjantain luokassa sijalla 7.

John Antell ja Iscara del Maset PM-radalla.

Emma Tallberg oli  Dobbelt Quidamilla 8., Sandra Lähde kahdella pudotuksella Fanitalla 10. ja Henna Kaaro Doctrolla sijalla 18.

Antell on PM-ratsastajista ainoa, joka hyppää ensi viikonloppuna Suomen nations cupissa. Toinenkin joukkueenjäsen Tanskassa oli, Sanna Backlund, mutta ei hyppäämässä vaan valmentajan tehtävissä. Antellin nations cup -ratsu tulee olemaan Iscara. “Se sai täällä oikein hyvää harjoitusta Ainoa ajatellen.”

Esteet kuitenkin nousevat aika paljon kun perjantaina Ainon GP:ssäkin hypätään jo 160 saati sunnuntain joukkuekisan 2 kierroksen rasitukset.

“Sille hevoselle on samantekevää ovatko esteet 140 vai 160, sen itseluottamus on sellainen. Ja kunnossa se on. Kyllä Tanskan reissukin ihan hyvästä treenistä kävi!”

Illalla suomalaisseniorit hyppäävät kakkoshevosillaan CSI1* GP:n 135 -esteillä, mutta se ei kuulu enää mestaruusohjelmaan.

Luokkatulokset täällä

PM-mitalitilanne:

Kulta Tanska 11,34

Hopea Norja 20,52

Pronssi Suomi 31,02

Pronssia tuli myös ikäluokille.  Nuoret ja U25 -ikäryhmä ottivat pronssia. Samoin pronssille ratsasti ponien koulujoukkue.

 

Lisää teemasta: PM-kisat 2019