Suomen tämän hetken ykkönen, Juulia Jyläs, hakee menestystä Jäähallissa kotiyleisön edessä.

Hänen rinnallaan pääluokissa ovat Suomen ratsastajanliiton puheenjohtaja Mikael Forstén ja tällä kaudella kansainvälisen läpimurron tehnyt Jasmin Ranta-aho.
He saavat vastaansa kovan joukon, maailman tämän hetken kuumimman kärjen.

Sanna Backlund on tavannut pärjätä alun 140-tasolla, viime vuosina jopa voittoon asti.

“Se johtuu siitä, että mä otan sen heti täysillä, kun muut vasta lämmittelevät”, hän naurahti vaatimattomana.

Backlundin valmennettava Emilia Bottas ei enää tähtää kansainväliselle huipputasolle. Entinen olympiauimari kuittasi kyselyt toteamalla, että hän on olympiauransa jo tehnyt.

Tom Gordin on tässä jokasyksyisessä lehdistötilaisuudessa tavannut hehkuttaa osanottajien tasoa. “Sanon aina, että se on paras koskaan. Nyt se on taas paras koskaan”, Gordin totesi.
Helsinkiin tulee esimerkiksi maailmanlistan ykkönen Steve Guerdat, “kaikilla mittapuilla mitattuna kaikkien aikojen menestynein”, Gordinin sanojen mukaan.

Lisäksi on tulossa ranking-listan kakkonen ja tuore Euroopan mestari Martin Fuchs sekä edellislistan kakkonen Peder Fredricson.  Nämä ratsastajat ovat maailmanlistan ja arvokilpailumenestyksen perusteella parin viime vuoden menestynein kolmikko.
Fredricsonin maajoukkuekaveri, Henrik von Eckermann täydentää Helsingin huikeaa osallistujakaartia. Von Eckermann avaa myös valmennustietämystään pitämällä miniklinikan. Ruotsista tulevat myös nuoret maajoukkueratsastajat Stephanie Holmén ja Evelina Tovek.
Kenttäratsastuksen 13-kertainen kultamitalisti Michael Jung kilpailee ensimmäistä kertaa Helsingissä. Jung on menestynyt myös esteillä ja tähtää tässäkin lajissa maailman huipulle.

Ratsastajalista täällä

Ilmeisesti maailman ainoa kansainvälisellä GP-tasolla kilpaileva, ja todennäköisesti myös ainoa maailmancupin osakilpailun joskus voittanut ratsastajainliiton puheenjohtaja Mikael Forstén joutui vastaamaan kysymyksiin tekemästään comebackista huippu-urheiluun.  “Haave on, että pystyisi vielä maailmancupia menemään”, hän myönteli.  Tämä maailmancup-startti voi tapahtua Helsingissäkin.

Kouluratsastuksessa kilpaillaan GP:tä , GP küriä ja knock-out-uloslyöntikisa. Marko Björs kommentoi ratsastuksia yleisölle.

Helsinki International Horse Show ratsastetaan Helsingin Jäähallilla 23.-27.10.2019.