“Voi kyynel!”, nauroi Jaana Kivimäki, kultainen mitali kaulassaan.

Suomen parajoukkue jäi lopulta mitalitaiston ulkopuolelle, mutta henkilökohtainen mitalijahti tästä päivästä vasta alkoi. Ja millä lailla! Kivimäen 2-ryhmän ensimmäisen henkilökohtaisen mitaliluokan kahdesta osanottajasta toinen, Ruotsin Kerstin Englund hylättiin, sillä hänen hevosensa Weltina pillastui radalla niin että ratsastaja tipahti tai lähes.

“Mie sitten tietysti voitin, kun ainoa vastustaja eliminoitiin”, Kivimäki kertoi.

“Täällä istun kultamitali kaulassa ihan tälläkin hetkellä!”

Legolas, Jaana Kivimäki ja PM-kultamitali.

1-ryhmässä ratsastava Katja Karjalainen paransi prosenttejaan ensimmäisestä päivästä,  yli 73 % mutta niin paransi vastustajakin. Hopea.

Ja kun joukkuetilanne lasketaan ynnäämällä tulosprosentteja eikä sijoituksia Jaana Kivimäen voitto omassa 2-ryhmässään ei juuri auttanut asiassa, kun prosentit jäivät vähän päälle 65:een.

Pia Reitti ja Sanna Koskiluhta ratsastivat omissa ryhmissään kumpikin sijalle 5.  Reitin 64 % tulosta ei laskettu joukkuetulokseen mukaan, mutta Koskiluhta sai 66,4%.

Sunnuntain henkilökohtaisessa mitalitaistossa, vapaaohjelma kürissä,  näyttää hyvältä ja kirkkaalta, jopa kultaiselta Suomen kärkiratsastajien osalta.

“Jos miun on sitten mentävä, koska eihän se enää varsinaisesti mikään kilpailu ole, kun on vain yksi osallistuja…” Kivimäki jatkaa. “Kysyin kyllä jo, että voisiko sen peruuttaa. Että kyllä yksi kultamitali riittää.”

2-ryhmän tulos

Joukkuekisan tulos

Lisää teemasta: PM-kisat 2019