Perjantaina 19. lokakuuta Hevosurheilulehdessä julkaistussa artikkelissa kerrotaan Hevosopiston linjauksesta ajaa voimakkaasti alas suomenhevosten määrää. Suomen Hippos on yksi Hevosopiston omistajatahoja.

”Suomenhevosten ja suomenhevoskasvatuksen poistaminen Hevosopistolta ei ole Suomen Hippoksen linjausten mukainen. Suomen Hippos edellyttää asian jatkokäsittelyä Hevosopiston hallituksessa”, Hippos ilmoittaa tiedotteessaan.

”Hevosopistolla on pitkä historia suomenhevoskasvatuksen toimijana. Määrätietoinen kasvatustoiminta on tuottanut menestyviä suomenhevosia sekä ravi- että ratsastuspuolelle. Hevosopisto on ollut mukana kehittämässä suomenhevoskasvatusta, panostaen myös koulutukseen sekä tapahtumien järjestämiseen. Pitkäjänteisen työn tuloksena on esimerkkinä kansallisella tasolla suosituin ratsastusurheilun tapahtuma, Suomenratsujen kuninkaalliset”, tiedotteessa todetaan.

Kuluvan vuoden aikana Suomen Hippos on rakentanut yhteistyötä suomenhevosyhdistyksen kanssa, tavoitteena nimenomaan suomenhevosen kiinnostavuuden lisääminen sekä brändin kirkastaminen.

”Tämä työ jatkuu. Suomen Hippoksen näkökulmasta suomenhevonen on ja tulee olemaan merkittävä osa suomalaista hevostaloutta ja sen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Suomenhevosen säilyminen sekä urheilu- että harrastustoiminnassa, kuten myös populaation elinvoimaisuuden varmistaminen, ovat tärkeitä asioita Suomen Hippoksen toiminnassa”, tiedotteessa huomautetaan.

Lue aiheesta lisää tästä.