Klimke näyttää kultamitalistilta

Ingrid Klimke vilkaisi Hale Bobin satulassa kelloa kun aikaa oli jäljellä 17 sekuntia. Hän saapui tismalleen aikaan.  Selässä roikkunut pehmoleluhevonen oli tuottanut ilmeisen hyvin onnea ja kun taitoakin on vaikka muille jakaa,  Klimke siirtyi johtoon. Hän piti koulutuloksensa -23,3.

Britti Rosalind Canter on kakkosena (24,6)  ja irlantilainen Sarah Ennis kolmantena (26,3).

Nyt heillä on aikaa palautella hevosiaan, sillä rataesteitä ei Florencen takia ratsasteta huomenna sunnuntaina,  aikaisintaan maanantaina. Ja tekisi mieli todeta, “jos sään haltijat suovat”.

Joukkuetilanteessa Iso-Britannia johtaa niukasti 80,8:lla pisteellä,   Irlanti kakkosena (89) ja Ranska on tällä hetkellä pronssipositiossa (91,8).

Suomen Pauliina Swindellsin ja Ferro S:n MM-kisa on ohi.

Ylämäkeä, alamäkeä, tiukkoja käännöksiä,  tarkkuustehtäviä kapeilla esteillä, ja myös aivan riittävän isoja esteitä. Siinä Mark Phillipsin MM-maastorata.

Se vaati laukkaa hevoselta. Sitä Pauliina Swindellsin atleettisella Ferro S:llä on. Mutta esteen numero 12 jälkeen Ferro tuli ilmiselvän vahvaksi suustaan ja Swindells joutui pidättelemään sitä kaikin voimin lähestymisissä.  Kulmaesteelle 14 hän sai huonon lähestymisen,  ja hevonen ei tehnyt puolikasta askelta, vaan lähti hyppyyn. Ferro pääsi yli, mutta kompuroi esteellä sen verran rajusti ja veti pitkällä kaulallaan ratsastajan epätasapainoon sillä seurauksella, että Swindells linkoutui maahan.

“Ei mitään mahdollisuutta pysyä satulassa”, hän totesi pettyneenä. Pettymys oli kirvelevän kova. “Harmittaa ihan älyttömästi”, hän myönsi.

Swindells jäi tilanteessa hetkeksi maahan makaamaan, mikä sai ratahenkilökunnan jo juoksemaan paikalle ison pressun kanssa,  peittääkseen näyn yleisöltä.

“Ei siinä muuta ollut kuin että paukkuliivi puristi niin kovaa etten saanut kunnolla henkeä enkä päässyt ylöskään. Yritin siinä viittoilla ratahenkilökunnalle että tulisivat avaamaan sen liivin”, Swindells kertoo.

Ferro jatkoi täydessä laukassa matkaa ja ohitti sitä pysäyttää yrittävät toimihenkilöt pukittamalla.

Se oli lopulta hypännyt mainosten yli ulos radalta ja löytyi hyvävoimaisesta metsästä, jonne oli saartanut itsensä ja jäänyt kiinni.

Kuvakaappaus FEI TV:stä näyttää kuinka Pauliina Swindells oli hetken turvaliivinsä puristuksissa pudottuaan.

Tulokset päivittyvät reaaliajassa tänne

Päivitys klo 22.13 Lisätty Swindellsin kommentit

Päivitys klo 23.24 Lisätty kokonaiskilpailun tilanne

Lisää teemasta: MM-kisat