Kenttäratsastaja Pauliina Swindellsin ja Ferro S:n (Talent – Fanimo) kolmen päivän urakka alkoi tänään perjantaina viisiminuuttisella valkoisten aitojen sisäpuolella. 

Alkuperäinen suunnitelma oli ratsastaa henkilökohtainen kouluennätys ja jatkaa siitä nollilla loppuun asti. Näin tapahtuikin, ainakin tässä ohjelmassa ja reilusti, sillä Swindells sai CCI4* B-testissä 33,3 miinuspistettä.  Swindells on ratsastanut ohjelman elämässään ainoastaan kesäkuussa Luhmühlenissä, jossa hän sai 34,7%.   Kentän koulupisteet lasketaan tätä nykyä vähentämällä ratsastetut prosentit sadasta ja jäännös on miinuspisteiden määrä. Swindells ratsasti 66,7% (100 – 66,7 = 33,3). Jatkossa saldoa yritetään kartoittaa mahdollisimman vähän, eli ratsastaa sekä maastokokeessa että rataesteillä virheittä ja aikaan.

Upea ja raamikas Ferro kiilteli auringossa ja sitä ihailtiin kommentaattorinkopissa asti “what a gorgeous horse” (onpa upea hevonen).

Ferro eteni ilman suuria virheitä, jos ei aivan alun haparointia tervehdyksestä raviin ja aivan lopun muutamaa ristilaukka-askelta ennen viimeistä diagonaalia oteta lukuun.  Lisätyt askellajit menivät niin hyvin, että niistä olisi voinut antaa enemmänkin pisteitä.

Tästä on hyvä jatkaa, mutta tekemistä riittää. Koulukokeessa on korkea taso. Saksan Julia Krajewski heitti pelinavaukseksi MM:issä ennennäkemättömän alhaiset 19,9, ja suunnitelma on sama kuin Swindellsilläkin, jatkaa nollilla. Krajewski otti peräti 7,7 pisteen eron muuhun porukkaan. Swindellsiin kaulaa on 13,4 pistettä.

Lauantain maastorata on vielä osittain kysymysmerkki. Ratsastetaanko se lyhennettynä vai alkuperäisen pitkänä? Luokan piti alkaa aamu11:sta, mutta nyt järjestäjä pallottelee, siirrettäisiinkö alkamiskellonaika aamu8:aan. Päätöstä ei ole vielä tehty, eikä Swindells tiedä milloin se tehdään. “Mä syön nyt tämän suklaapatukan ja menen sitten kävelemään radan. Yritän  myös juoda koko ajan, sillä täällä on niin tajuttoman kosteaa ja kuumaa edelleen, että pää halkeaa”, Swindells kertoo.

Carolinan osavaltioita ja potentiaalisti myös Tryonia terrorisoiva Florence luokitellaan nyt 1-kategorian hirmumyrskyksi. Hurrikaani riehuu rannikolla 350 kilometrin päässä, jossa ihmisiä on kehotettu muuttamaan talojensa yläkertaan, jos alakerta on tulvan vallassa. Mutta ilma on Tryonissa juuri nyt aurinkoinen ja sopivan lämmin.  Florence ryömii parhaillaan hitaasti sisämaahan päin ja Tryoniin odotetaan rankkasateita hetkellä millä hyvänsä.

Swindells sanoo, ettei jaksa enää katsella säätiedotteita, koska ne ovat niin ristiriitaisia.

“Me päätettiin koko porukka, että katsotaan aamulla ikkunasta miltä ulkona näyttää.”

Kouluohjelma täällä

Tulokset täällä

Päivitys klo 17.49. Lisätty Swindellsin kommentit

Lisää teemasta: MM-kisat