Joitain vuosia sitten tähtikilpailupaikkanakin tunnetulla Nilsiän Tahkolla kilpaillaan jo juhannuksena kansalliset esteratsastuskilpailut.

Tahkon hevospuolen herättäjinä toimivat Jaana Saastamoinen ja ratsastuskeskus Lupiksesta tuttu Jarkko Riikonen. Jarkko Riikonen ja hänen vanhin tyttärensä Eveliina Riikonen avaavat paikalle ratsastuskeskuksen kesän loppupuolella.

Riikonen kertoo, että jatkossa Tahkon uudessa tapahtumakeskuksessa ratsastetaan, valmentaudutaan, kilpaillaan sekä järjestetään tapahtumia, festareita sekä tykypäiviä. 12 hevosen ratsastuskoulun lisäksi tarjolla on myös hevosille täyshoitopaikkoja. Hevospaikkoja Tahkolla on tällä hetkellä kaikkiaan 40.

Entisellä Tahko Areenalla alkaa lähiaikoina remontti, joka kattaa rakennukset, kentät ja piha-alueet. Rakennuksia ja kenttiä ehostetaan, ja maneesiin tehdään suurempi remontti myös tulevaa tapahtumakäyttöä ajatellen.

“Olen vuosia jo miettinyt Tahkolla käydessäni, että harmi, kun tuo paikka on tyhjänä noin hienolla paikalla. Tässä sitten on kypsytelty jo pitemmän aikaa kokonaisuutta, joka sinne soveltuisi. Lupiksella ja Tahkolla on paljon tulevaisuudessa yhteistä. Voimme yhdessä järjestää esimerkiksi sarjakilpailuja sekä yhteisiä valmennuksia”, Jarkko Riikonen sanoo.

“Tavoite on, että niin kuin 2000-luvun alussa, myös tulevina vuosina ratsastusväki kokoontuisi Lupikselle Kiuruvedelle ja Tahkolle uudistetulle tapahtumakeskukselle kilpailemaan Suomen mestaruuksista.”