Nina Fagerström totesi, että tammalla voisi hyvin yrittää voittaa muutamat kilpailut.

Torstai-illan perinteisen kaavan mukaan nuoret estehevoset suorittivat radan ensin oman ratsastajansa kanssa Daan Nanningin ja Kari Nevalan arvioidessa niiden kykyä ja ratsastettavuutta. Sen jälkeen ikäluokkien parhaiden selkään kiipesivät Anna-Julia Kontio ja Nina Fagerström.

Illan tähti oli Marika Rätön Stellaria (i. Stolzenberg ei. Matcho), joka valittiin lopulta kokonaiskilpailun voittajaksi. Hevosta kokeillut Fagerström nautti Stellarialla ratsastamisesta: ”Tällä hevosella on kyllä asenne kohdallaan, tällä tykkäisin ratsastaa ja yrittää voittaa muutamat kilpailut!”

Hänen mukaansa jää vielä nähtäväksi, mihin hevosen hyppykyky riittää, mutta se on upeasti koko ajan ratsastajan kanssa.

”Moni hevonen näyttää sivulta katsoen hyvältä, mutta kaikista ei tule ratsastaessa hyvää fiilistä. Tämä hevonen taistelee ratsastajan kanssa”, Nanning kuvaili voittajaa.

Ensimmäistä kertaa mukana olivat myös nelivuotiaat hevoset. Parhaaksi niistä valittiin Riikka Harjulan ratsastama Crunchtastic (i. Cruch), joka on Tuija Ahvenaisen kasvattama ja omistama raamikas ori. Orin emä on Ahvenaisen carpacciolainen tamma Tamina XII. Nanning ja Nevala kehuivat hevosen hyvää tasapainoa laukassa ja helppoa ratsastettavuutta. He olisivat toivoneet sen hyppäävän vielä paremmin rungon läpi, mutta toisaalta nelivuotiaat ovat vielä vihreitä ja hevonen suoritti ikäisekseen hyvin kaikki tehtävät. Ratsastettavuudesta Crunchtastic sai 8 pistettä, hyppykyvystä 7,7. Kun hyppykyvyn pisteet kerrotaan kahdella, kokonaispisteet olivat 23,4.

Nelivuotiaiden kakkonen oli Silja Oranen-Ben Fatman ratsastama Cappas (i. Cachas ei. David Copperfield) joka sai hypyistä 7,8 ja ratsastettavuudesta 7,5. Luokan kolmas oli Johanna Talvion Gregory Green (i. Eldorado van de Zeshoek ei. Zymbal) joka hyppäsi epätasaisesti, mutta näytti kapasitettia saaden hypyistä 8 ja ratsastettavuudesta 6,5.

Viisivuotiaista tuomareita miellytti erityisesti Noora Forsténin ratsastama, MF Horsemanshipin omistama tamma F-Cilli (i. Chin Champ, ei Nekton). F-Chilli on hyvin kaunis, modernia estehevostyyppiä. Sen laukkaa pystyy lyhentämään ja pidentämään ja se hyppää hyvin edestä ja takaa. Puomin pudottamisesta tuomarit eivät halunneet rangaista, vaan totesivat kaikkien hevosten tekevän joskus virheitä. F-Chilli sai pisteiksi 8,5 sekä ratsastettavuudesta että hyppykyvystä, eli kokonaispisteinä 25,5. Toiseksi paras viisivuotias oli Madis Mornan ratsastama laatuarvosteluvoittaja Chardonney Nahi (i. Cagliostro ei. Contender) 24,8 pisteellä ja kolmas Riikka Harjulan esittämä Bargland Vyron (i. I´m Special de Muze ei. Verdi).

Helena Wistin Samurai Fi (i. Semper Fi ei. Coleur Rubin) sai Nevalalta ja Nanningilta illan korkeimmat pisteet, ratsastettavuudesta 8,5 ja hyppykyvystä 8,7. Samurai Fi kuunteli kauniisti ratsastajansa apuja ja liikkuu koko ajan hyvässä tasapainossa. Kyvystä todettiin vain sen olevan erittäin hyvä hevonen. Oldenburg-kantakirjaan jalostuskäyttöön vuonna 2014 hyväksytty ori on sittemmin ruunattu.

Toiseksi paras 6-vuotias oli Hanna Tardiveaun Clooney du Circee (Quintus – Cumano Z) joka sai sekä ratsastettavuudesta että hypyistä 8 pistettä, yhteensä 24 pistettä. Sitä pidettiin kaikin tavoin miellyttävänä, mutta se olisi saanut olla hieman terävämpi ponnistaessaan maasta, olla enemmän taistelija. Kolmas sija oli jaettu, sekä Minna Lehtosen Essiini (i. Cassini ei. Cambridge) että Madis Mornan Herbert (i. Ultimo ei. Tangelo ven de Zuuthoeve) saivat 23,4, pistettä.

Stellaria voitti 7-vuotiaat 24,4 pisteellä. Se sai ratsastettavuudesta 8, sillä se taistelee ja yrittää. Stellarian hyppytyyli ei ole klassisin mutta se on tehokas, siitä annettiin pisteitä 8,2. Toiseksi paras oli Antonia Hartwallin Glenn (i. Zambesi ei. Cordial Medoc) 24,3, pisteellä ja kolmas Emma Broändan Vivace (i. Van Gogh ei. Casir Ask) 24 pisteellä.