Sanna Backlundin menestysratsu Wilhelmina (Indoctro – Bulat) lopettaa uransa. 

Ratsukko saavutti urallaan muun muassa GP-sarjan ja sen finaalin voiton vuonna 2014, SM-hopeaa 2016 ja pronssia 2017 sekä useita hienoja kansainvälisiä voittoja. Wilhelmina kärsi urallaan pahoistakin loukkaantumisista, mutta aina kun se pääsi radoille, se halusi hypätä ja tehdä parhaansa. Backlundin mukaan se todella viihtyi kilpailuissa.

Nyt 16-vuotiaan Wilhelminan omistaa ja sen on kasvattanut Majlen Fazer.

“Wilhelmina on ollut aina minulle todella rakas ja tärkeä hevonen. Hänellä on ja tulee aina olemaan oma paikka sydämessäni. Olen aina halunnut hänelle parasta, ja olen aina uskonut häneen. Oli hienoa, kun Sanna otti hänet alleen ja alkoi kisaamaan hänellä. Wilhelminan aina positiivinen tahto ja uskomaton sydän on kantanut näin pitkälle”, Fazer kertoo.

Hienoimpina hetkinä hän näkee ehkä kansainväliset voitot, joista viimeinen tuli tänä vuonna Norjassa.

“Helmikuussa Lilleströmissä oli uskomaton fiilis, kun hän voitti ja pääsin itse Sannan ja Minan kanssa mukaan palkintojenjakoon. Mietin silloin verkassa, että Sannalla oli joku suunnitelma, koska hän oli todella keskittynyt ja mietti rataa. Mina oli tosi innokkaana niin kuin aina, mutta ehkä erityisesti silloin illalla. Ihanat ilon kyyneleet ja lämpö oli sydämessäni kun he voittivat”, Fazer muistelee.

Eläkkeelle jäämisestä sovittiin yhdessä Backlundin kanssa.

“Haluan, että Mina pystyy nauttimaan hevosena myös vapaudesta, ja toivon, että saan häneltä vielä monta varsaa. Mina rakastaa laitumella olemista, joten uskon, että hän nauttii siitä”, Fazer hymyilee.

Wilhelmina on nyt Hollannissa, josta se lähtee Ruotsiin Karl Fazerin ja hänen vaimonsa Marinan tallille.

“Mina on myös syntynyt Stall Skogshultissa, joten ympyrä sulkeutuu. Uskon, että hän tuntee paikan, kun pääsee sinne”, Majlen Fazer sanoo.

Hän on haikea, mutta onnellinen.

“Haluan kiittää Sannan ja Wilhelminan pitkäaikaisen hoitajan Terhi Huhtalan lisäksi koko Hattel Horsen porukkaa, jotka ovat olleet mukana Minan kanssa. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, Fazer päättää.