Tällä kertaa PT-sarjassamme on kaikkien personal trainereiden ykköstrainer, Kyra Kyrklund. 

Kaikki eivät voi mennä Kyrklundin oppiin. Minne he siis menevät? Kyrklund on pohtinut sitäkin.

“Jos minä nyt alkaisin pelata golfia, olisi todella vaikeaa tietää, kenen luo mennä opettelemaan. Yksi hyvä keino on katsoa, keneltä valmentajalta on tullut paljon menestyneitä oppilaita”, Kyrklund neuvoo.

Ratsastajalle lahjakkuus on tärkeää, mutta lahjakkuuden ja työn tekemisen on mentävä käsi kädessä. Jos lahjaton ratsastaja treenaa hyvin, hän kyllä voittaa lahjakkaan ratsastajan. Tosin sitten kun lahjakas ratsastaja alkaa treenata, hän pääsee taas edelle. Ratsastuksessa lahjakkuus on kropan hallintaa, urheilullisuutta ja hyvää tasapainoa, Kyrklund sanoo.

 

Toinenkin supersuosittu sarja jatkuu tässä lehdessä.

Se oli vilkas, musta ori, jonka laukka ja hyppykyky olivat omaa luokkaansa. Se oli altis, nöyrä ja herkkä, ei lainkaan karjas.  Se oli hevonen, jonka kohdalla kaksi ammattilaista ryhtyy kilpalaulantaan avatessaan  käsitettä “eteenpäinpyrkimys”. Käsijarrua tässä hevosessa ei ollut ollenkaan.

Joko tunnistatte?

Viiden pisteen vinkkinä vielä Terttu Peltosen ottama kuva.

 

Eeva-Liisa Penttilä avaa mitä ratsuoriasemalla tapahtuu ja miksi.

Kaikki nämä oriit, tammat ja varsat, miten ne saa kukoistamaan. Ja miten niitä saa lisää! Penttilä kantaa styroksilaatikoita bussiasemalle ja välillä joutuu käyttämään taksiakin.  Aina jossain on joku, jonka tamma jäi tyhjäksi, kiima on juuri nyt, viikonloppu tulossa ja hevosensiemeniä ei saa tähän hätään mistään.

 

Runkolehdessä puhutaan haploryhmistä ja przewalskin- eli mongolianvillihevosista.

Meillä on tammoja, jotka välittävät mitokondriottensa dna:ssa merkkejä villihevosperimästä. Niin siistiä!  Tällaista ei pidetty mahdollisena ennen oululaistutkimusta ja suomenhevonen on tällä hetkellä ainoa hevosrotu maailmassa, jonka perimässä przewalskia on.

 

R.T. Mampseli on yksi villihevosen perimää kantaneista suomenhevostammoista. Kuva: Isomäen arkisto

Apua ihan puskista!
Jos metsään haluat mennä nyt tai käydä ahon laitaa, niin vielä ei ole lainkaan myöhäistä kerätä sieltä yrttejä hevosille.
Eläintenhoitajan yrttioppaan kymmenen vuotta sitten kirjoittanut ja viime vuonna päivitetyn version kustantanut Anne Tuomivaara korjaa yleisen harhaluulon, että hevosille käytettävät yrtit pitäisi kerätä heti alkukesästä.
”Se käsitys on varmaan tullut tuolta villiruokapuolelta, ihmisravinnoksi käytettävät kasvit ovat usein makeimmillaan nuorena. Mutta vielä ehtii ihan hyvin, kasvista ja asuinpaikasta riippuen osa on nyt parhaimmillaan ja täällä pohjoisessa vielä joitain odotellaan”, Tuomivaara sanoo.
Tule myös käymään Järvenpään Ainossa! Tule katsomaan huippu-urheilua, tule kannustamaan suomalaisjoukkueita nations cupissa!
Tänä vuonna 95 vuotta täyttävä Hevosurheilu-lehti tarjoaa lukijoilleen Ratsastuskeskus Ainon nations cup -viikonloppuna katsomopaikkoja normaalia lipunhintaa (35 eur) edullisemmin.
”Saimme 600-paikkaisen lisäkatsomon, jonka yhteistyökumppanina on Hevosurheilu-lehti. Se tarjotaan katsojille viikonloppuna 20 euron hintaan per paikka. Päivälippuun sisältyvät iltatapahtumat”, Ainon Erkki Siltala kertoo.

Portilta edullisen päivälipun saa mainitsemalla myyjälle Hevosurheilun ja Ainon verkkokaupassa koodilla Hevosurheilu.
Hevosurheilulla on myös Expo-alueella ständi, jossa voi keskustella päätoimittaja Stiina Ikosen kanssa, hakea näytenumeron, tehdä tai päivittää lehtitilauksen sekä osallistua BOT-testivoittajakypärän arvontaan. TERVETULOA!

Tervetuloa ständille! Nappaa ilmainen näytenumero mukaasi!