Pikkukierroksen finaalivoitto Ainossa isänpäiväsunnuntaina kruunasi Helkky Ylösen ja Kiahan Sinclairin kauden.

“On tää hevonen ihan käsittämätön”, Helkky Ylönen aloitti.  “Se on todella hyvä ratsastaa, sillä valtavan hyvä luonne ja paljon muitakin hyviä ominaisuuksia. Toisaalta se on hevonen, joka tarvitsee ratsastajan tukea.”

Puolessa vuodessa tapahtunut edistyminen on ollut huikeaa.

“No jos me alkuvuodesta haaveiltiin siitä, että päästäisiin ehkä starttaamaan pikkukierrosta ja interiä niin, ettei ihan hirveästi tarvitsisi hävetä, ja nyt ollaan sitten voitettu koko sarja, niin aika tyytyväinen saa kyllä olla”, Ylönen riemuitsi.

Ylönen itse on rutinoitunut juuri tällä tasolla. Finaalivoitto oli jo kuudes. Tällä kertaa se tuli neljän ratsukon finaaliluokassa prosentein 68,805. B-tuomari Irmeli Summanen antoi taiteellisesta osiosta peräti 73,8 prosenttia.

Ylönen starttasi kylmäpäisesti verryttelymielessä lauantaina pyhässä yrjössä, aikomatta sen kummemmin voittaa, tarkoituksenaan näyttää joka kulma radasta hevoselle, jotta se h-hetkellä suorittaisi mahdollisimman hyvin.

“Totta kai, jos sulle tarjotaan mahdollisuus mennä alle joku luokka, sä käytät sen mahdollisuuden. Etenkin, kun halliolosuhde on meille vähän haastavampi ja kun Aino helposti on hevosille aika pelottavakin”, Ylönen sanoo.

Miten interykkösen sitten voittaa? Anna jokin niksi?

“Noh, mulla on tärkeää se, että jotta radalla ei tule liian kiire, kannattaa ratsastaa oikein syvälle kulmiin. Kulmiin ratsastaminen on muutenkin hyväksi suoritukselle, mutta siitä sä saat muutaman sekunnin kallista lisäaikaa valmistautua seuraavaan. Se olisi mun vinkki kaikille. Ratsasta kulmiin!”

Tämä oli kauden viimeinen kilpailu.  Ensi vuodesta Ylönen tyytyy sanomaan, että ensi vuonna vakiinnutetaan intermediare-taso niin hyväksi, että sitä kelpaa näyttää vaikka ulkomaillakin.

“Mutta, tämän hevosen tietäen, ehkä vuoden päästä tähän aikaan mä taas ihmettelen, että mites tässä nyt näin taas kävi, että nyt hypättiinkin jo vaikeaan….”

FWB Kiahan Sinclair (Soliman de Hus – Grand Canyon) on Hannele Tommilan kasvatti ja sen omistaa Saara Keihäs.

Tulokset täällä

Vaativa B -tason Future Cupin voitti Pinja Pohjosmäki tammalla Carambal prosentein 71,56.