Se on ratsastuksen pääjutun otsikon nimi, ja se on myös yleisesti Hevosurheilun ja hevosurheilun johtolanka.

Lehden tähti on tietenkin Juulia Jyläs.

“Ei sitä ikinä mieti voittamista sinänsä, mutta kuitenkin sitä, että joskushan sen voiton täytyy tulla, kun monta kertaa ollaan lähellä. Voittamista ei voi pakottaa, vaan voi tehdä parhaansa. Se tapahtuu, kun kaikki on kohdallaan”, sanoo hän, tuorein suomalainen esteratsastuksen GP-voittaja.

Juho Norilo pyrkii tulemaan perässä. Ainakin suomalaisen GP:n voittajaksi. Ja mahdollisimman hyväksi valmentajaksi.

”Lähtökohta on hyvin ratsastettu, terve hevonen, jonka päällä istuu positiivinen ja hyvän perusratsastuksen omaava ratsastaja. Molemmat ovat henkisesti valmiita antamaan ulos maksimaalisen kapasiteettinsa”, Norilo selittää valmennusfilosofiaansa.

Sitten meillä on esittelyssä verhoseinäinen heidimäkismaneesi, sekä suomenhevossarjassa Friisin Paletti, muun muassa viime vuoden kultamitalisti suomenhevosten valjakkoajossa.

”Paletti ei lähde pihasta millään rahalla”, sanoo hevosen kasvattaja-omistaja Anne Friis. ”Se oli selvä siinä silmänräpäyksessä, kun se tuli ulos emästään. Se oli hevonen, josta olin koko ikäni unta nähnyt. Se saa viedä minut hautaankin, kun on sen aika”, Friis sanoo. ”Tai oikeastaan sitä varten minulla kaksi mustaa tammaa parivaljakkoon. Mutta Paletti saa mennä edessä.”

Lisäksi Jukka Koivisto kertoo alustaan SRL:n toimitusjohtajana ja Risto Leppäkangas perustelee kolumnissa, miksei ole omiin muroihin kusija, vaikka Konginkankaan maneesia vastustikin.

Tilaa Hevosurheilu esimerkiksi täältä.