Brittilehti The Sun kertoo, että prinsessa Haya on paennut Iso-Britanniasta ja jättänyt aviomiehensä, Dubain hallitsijan sheikki Mohammed Bin Rashid al-Maktoumin.

Lehti kertoo myös, että Hayaa ei ole nähty helmikuun jälkeen. Hänen kerrotaan paenneen Saksaan kahden lapsensa kanssa. Erohakemus on vireillä.

Edelleen The Sun raportoi sheikin vaatineen Saksaa palauttamaan hänen puolisonsa ja lapsensa. Saksa on kieltäytynyt ja tämän kerrotaan heikentäneen UAE:n ja Saksan diplomaattisuhteita.

Hevosurheilu useiden muiden medioiden tavoin raportoi viime vuonna Maktoumin tyttärestä sheikh Latifasta, joka yritti paeta kotoaan suomalaisen Tiina Jauhiaisen avustamana, mutta hänet palautettiin kotimaahansa Dubaihin, eikä hänestä ole tiettävästi sen jälkeen saatu luotettavasti todennettua havaintoa.

Haya liittyy ratsastukseen monin tavoin, sekä järjestöihmisenä että urheilijana.

Maktoum taas on kansainvälisen laukkaurheilun suurimpia nimiä  Godolphin -tallinsa kautta. Hänestä ja hänen pojastaan Fazzasta on uutisoitu paljon matkaratsastuksessa. Matkaratsastusuutisointi on ollut myös erittäin negatiivista, sillä vaikka Maktoum syytää tähän lempilajiinsa valtavasti rahaa,  UAE:n ei katsota noudattaneen riittävällä tarkkuudella kansainvälisiä sääntöjä.

Vuonna 2000 Haya osallistui Sydneyn olympiakisojen esteratsastukseen ja toimi avajaisissa Jordanian lipunkantajana. Vuonna 2002 hän oli mukana MM-kisoissa Jerezissä, Espanjassa.  Vuonna 2004 hän avioitui Maktoumin kanssa. Vuonna 2007 Hayasta tuli Kansainvälisen olympiakomitean jäsen ja vuonna 2006 Kansainvälisen Ratsastajainliiton (FEI) puheenjohtaja.

Vuonna 2011 Haya oli Tom Gordinin kutsumana Suomessa.

“Liittyi hänen uudelleen valintaansa FEI:n puheenjohtajana, jota tuin”, kertoo Gordin.  “Tyttöjen urheiluolosuhteiden edistäminen oli silloin lähellä hänen sydäntään.”

“Tämä uutisointi kuulostaa karmealta kaikkinensa. Lähetin äsken tsemppimessin hänelle, toivottavasti tavoittaa.”

Suomalaislinkki Hayaan ja hänen Harmony Team -talliinsa on myös Anna-Julia Kontio, joka työskenteli tallin ratsastajana vuonna 2018 lyhyehkön aikaa, noin puoli vuotta.  Kontio pitää nyt omaa estetallia Belgiassa.

The Sunin englanninkielinen uutinen täällä

Klo 14.57 lisätty Tom Gordinin kommentit