Ei kyllä ole kaikki nuoriso lyhytjännitteistä.

Hevosurheilun Ratsastuksessa tavataan tänä perjantaina kaksi nuorta miestä, 13-vuotias esteratsastaja Jone Illi ja 23-vuotias kenttäratsastaja Axel Lindberg.

Lindbergin suunnitelma on olla joskus tilanteessa, jossa hyviä hevosia riittää kansainväliseen kilpailemiseen.

”Kyllähän se tuntuu pitkältä ajalta, että 20 vuoden päästä, kun on 40-vuotias, pääsisi sinne, minne on tavoite. Mutta aika menee nopeasti, kun on kivaa”, Lindberg naurahtaa.

Hän on tallilla eka, tallilla vika.

”Se, että pärjää, riippuu niin paljon kaikesta muusta, kun siitä yhdestä tunnista kisoissa. Kun oppii näkemään, miten ne viihtyvät tarhassa ja tallissa, tunnistaa sen, kun kaikki ei ole kunnossa jo paljon ennen kuin se näkyy suorituksessa. Ja kun hevonen näkee, että tuolta se Axel tuo ensin heinää ja sitten mennään treenaamaan, niin miksi se haluaisi heittää minut selästään tai jättää minut pulaan?”  Lindberg miettii.

Jone Illi hyppäsi viikonloppuna ensimmäisen 135-luokkansa, puhtaasti. Valmentaja Kari Nevala kertoo, että ei sitä sen kummemmin oltu mietitty.

”Kun lauantai-iltana luokkien päätteeksi soitin Illeille, tuli siinä kohtaa fiilis, että nyt olisi hyvä, kun se ei kuitenkaan ole sen päivän pääluokka ja hyvä fiilis päällä. Ja kun joka tapauksessa väistämätön tosiasia on, että se hetki tulee vastaan siinä vaiheessa, kun Jone on vielä äärettömän nuori. Ajattelin, että nyt on tähän hyvään fiilikseen hyvä hetki tehdä pieni tasonnousu. Jone oli samaa mieltä, ja sitten puhuttiin äiti ympäri”, Nevala paljastaa.

Uutisissa muun muassa sitä, mitä tiedetään tulevan liiton liittokokouksen valinnoista, ja mitä Talvikki Järvinen miettii valjakko-MM:ien alla. Nimittäin sitä, että mahdetaanko ne varmasti järjestää.

Takasivulla muistellaan viikko sitten haudan lepoon laskettu Christine Furuhjelmiä, Honkolan kartanon emäntää, joka eli uskomattoman elämän.