Tryon, tuo murheenkryyni!

 •  MM-kisat ovat alkaneet kaaoksen merkeissä. Matkaratsastajat on jo suututettu. Seuraavaksi Tryonissa pelätään Florencea, mutta ehkä vielä enemmän pelätään vuosisadan reklamaatiovyyhteä.  Kuka on vastuussa, kun asiat menevät näin pahasti pieleen?
 • Kasvattajat ovat oma ihmistyyppinsä, rotunsa. Kaikki omat kasvatit ovat kuin omia lapsia, ja niiden kohtalot kiinnostavat enemmän kuin mikään. Kasvattaja on lumoutunut pienimmistäkin menestyksistä. Ja kukaan ei ole niin huolissaan, kuin kasvattaja silloin, jos tuntuu, että kasvatin asiat eivät nyt ole hyvin. Yksi aikakausi päättyi kun FWB-kasvattaja Maria Haula sulki Koivukarin oven perässään.
 • Dascha, Pepping…. tammoja, tammoja, enemmän tammoja! Maria Haulan tallikammari on nyt tyhjennetty nimitauluista, jotka niin paljon ovat leimanneet FWB-kasvatusta.

 • Silvolan Hemminki on tuore mestari. Yhteisen uran alussa Elina Kuru tiesi, että haaste on niin sanottu ratakuolema.
  ”Siihen lähdettiin heti etsimään ratkaisuja. Eivät ne sen erikoisempia olleet kuin se, että hevonen lähtee aina pohkeista eteenpäin ja piste. Muulla ei ollut väliä, ei haitannut, vaikka ei oltaisi oltu edes peräänannossa”, Kuru kertoo.
 • Nuorten hevosten esteMM:t Lanakenissa. “Täällä on ihan hullua. Mukana on 274 6-vuotiasta, joista vain 45 pääsee finaaliin”, huokaa yksi osallistujista, Satu Liukkonen.
 • Muualla lehdessä kerrotaan laajasti mahahaavasta ja tietysti mainitaan lääkeaine omepratsoli.  ”Alaosan mahahaavaa hoidettaessa oireet katoavat yleensä kahden tai kolmen viikon kuluessa, eli hevonen kyllä vastaa lääkitykseen, mutta se, että kaikki muutokset saataisiin lääkitsemällä pois, sitä valitettavasti näkee hyvin harvoin”, eläinlääkäri Kati Niinistö sanoo.

  Ratakuolema ei ollut vaarana Ypäjällä ainakaan.

  Lue jutut perjantaina 14.9. hevosihmisen omasta mediasta Hevosurheilusta. Lehden löydät lehtimyyntipisteistä ja diginumeron saat kätevästi tekstarilla.

 • Meidän mielestämme Sinun kannattaisi harkita myös tilausta, sillä juuri nyt se ei maksa paljoakaan – varsinkin, kun vertaa siihen, miten paljon iloa ja hyötyä lehdestä on! 30 euroa maksavan 3 kuukauden perjantailehtitarjouksen (johon sisältyy mainio RatsastusPLUS) saat itsellesi suoraan TÄÄLTÄ