Tällaista ei usein näe.

Keskiviikkona tapahtuneiden sähläysten jälkeen ensimmäisen osion jälkeen keskeytetty, ja hetken kuluttua uudelleen 120 kilometrin kisana aloitettu Tryonin 160 kilometrin MM-matkaratsastus lopulta peruutettiin kokonaan.  Kisaa ei tämänhetkisen tiedon mukaan siis pidetä lainkaan. Peruuttamisen motiivina vedotaan “mahdollisesti vaarallisen kuumaan ja kosteaan ilmaan” sekä runsaiden sateiden pehmittämään maastoon. Tässä nojataan FEI:n sääntöpykälään 109.12. Pykälän mukaisesti äärimmäiset sääolosuhteet ovat perusteltu syy keskeyttää kilpailu, mikäli hevosen terveys on vaarassa.

“Vaikea päätös tehdä, mutta se tehtiin ajatellen hevosten ja ratsastajien hyvinvointia”, toteaa pääeläinlääkäri Thomas Timmons.

Paikalla oleva britti tiedemies, FEI:n paljon konsultoima ilmasto-olosuhdeasiantuntija  David Marlin totesi, että kosteuslukemat ovat vaarallisen korkeat.

Keskiviikkoaamuna tapahtunut erehdys, jonka takia iso osa matkaratsastajista oli väärässä starttipaikassa,  on siirretty tutkittavaksi. Sekä koko järjestelytoimikunta, toimihenkilöt että vapaaehtoiset käydään läpi, jotta syy tapahtuneeseen löydetään.

Hevosurheilu uutisoi matkaratsastuksen katastrofista keskiviikkona.

 

Lisää teemasta: MM-kisat