FEI: "Käytännön ratkaisu"

Keskiviikkona klo 18 FEI lähetti virallisen tiedotteen tapahtuneesta.

“Koska jotkut joukkueet olivat valitettavasti erehtyneet starttipaikasta tämän päivän matkaratsastuskilpailussa, kilpailu pysäytetään ensimmäiselle vet gatelle (taukopaikalle) ja se jatkuu 120 kilometrin mestaruuskisana.  Kaikki hevoset menevät eläinlääkärin tarkastukseen saadakseen starttiluvan. Korvaavia hevosia ei hyväksytä.

Uusi lähtö tapahtuu 45 minuuttia sen jälkeen, kun viimeinen hevonen on tarkastettu vet gatella.

Koska ei ole mahdollista siirtää kilpailua huomiseen, tuomariston puheenjohtaja, pääeläinlääkäri, ulkomaalainen eläinlääkäri sekä järjestelytoimikunta ovat samaa mieltä siitä, että tämä on ainoa, käytännössä toimiva ratkaisu.

Tämä on linjassa FEI:n matkaratsastussääntöjen kanssa, joissa todetaan: ‘odottamattomissa tilanteissa on päätuomarin ja eläinlääkäreiden velvollisuus tehdä urheilullisesti kestävä päätös, joka kunnioittaa mahdollisimman tarkoin sekä matkaratsastus- että FEI:n yleisiä sääntöjä’.

Tämä tieto on toimitettu kaikille joukkueenjohtajille.”

 

Järjestelyt ovat todella sekavat, ja tunnelmat ovat kiihtyneet, kertoo paikalla Tryonissa katsojana oleva matkaratsastuksen lajiharrastaja Jaana Päiväranta.

“Koko kisa-alue täällä on rakennustyömaata, paikkoja ei ole saatu valmiiksi. Matkaratsastuksen startin piti olla 6.30, mutta kukaan ei aamulla tuntunut tietävän, missä se on, kun kyselimme sitä groomeilta ja järjestäjiltä, kun olimme menossa katsomaan starttia”, Päiväranta kertoo.

“Ensimmäiselle 40 kilometrin luupille 70-80 ratsastajaa lähti oikeaan suuntaan, noin 40 väärään suuntaan. Ratsukot tuotiin lähtöpaikalle ryhminä kapeaa siltaa pitkin, ja ensimmäiset ryhmät johdettiin toimihenkilöiden toimesta väärään paikkaan”, Päiväranta kertoo.

Kilpailu lähti kuitenkin käyntiin, ja ensimmäiset ratsukot tulivat ensimmäiseen eläinlääkärin tarkastukseen noin 1,5 tuntia sitten. Nähtävästi kilpailu viedään loppuun nyt niin, että kun viimeinen ratsastaja saapuu reitiltä, odotetaan 45 minuuttia ja sitten lähdetään ratsastamaan 120 kilometriä. Siitä ei olla varmoja, ovatko kaikki ratsastajat ratsastaneet yhtä pitkään. Ainakaan samaa reittiä he eivät ole menneet.

“Kaikki ovat täällä raivona, kädet heiluvat ja tunnelmat käyvät kuumina”, Päiväranta kertoo.

“Nyt on viimeiset 3 hevosta tarkastuksessa, ja sen jälkeen alkaa 45 minuutin tauko, tehdään uudet lähtötarkastukset ja sitten alkaa 120 kilometrin startti. Niin ainakin juuri kuulutettiin”, Päiväranta raportoi.

Päivitys klo 18: Lisätty FEI:n virallinen tiedote

Työkoneet pyörivät kilpailualueella hevosten seassa.

Lisää teemasta: MM-kisat