135-sentin tasolla kilpaillun Tuusulan Derbyn uusintaan pääsi 10 ratsukkoa, joista vain neljä hyppäsi sielläkin puhtaasti.

Ratsastuskeskus Ainossa ratsastetun luokan kakkonen oli Petra Heikkinen Hand Up HX, ja hänen taakseen jäi hallitseva esteratsastuksen suomenmestari Ville Kulkas hevosillaan Nepton ja Nextgeneration Concept.

Morna oli uusinnassa kolmella ykköshevosellaan. Toisilla tuli yksi puomi, mutta kolmannella onnisti.

Morna kertoi, että lauantaina hän valmisteli sunnuntaille tehden hyviä, rauhallisia kierroksia, ja pääpanostus oli sitten pääluokkaan. Isosta rahasta ei tosin vielä tässä vaiheessa kautta ratsastettu, vaan ykköspalkinto oli varsin kohtuullinen 200 euroa.

Morna totesi, että monen hevosen ratsastaminen teki luokasta turhankin hektisen: koko ajan piti mennä uuden ja erilaisen hevosen selkään, eikä missään vaiheessa ehtinyt miettiä asioita läpi.

“Viimeisellä sitten onnisti. Galatejs on oma hevoseni, äärimmäisen nopea ja varovainen. Se on ollut minulla jo pidempään, ja tunnemme toisemme. Kun vain puomit pysyvät ylhäällä, se on yksi nopeimmista”, Morna kiitti.

Eikä hän muitakaan hevosiaan moiti. Emilia Pikkaraisen omistama Florado vs. Romano siirtyi Mornalle joulukuussa.

“Se  tehnyt tosi kivoja rundeja koko viikonlopun. Sen aika on vielä edessä”, Morna kiitteli.

Myös kolmannessa ratsussa Herbertissä on ratsastajan mukaan paljon laatua ja skouppia, ja kaikkien kolmen kanssa suunnitelmat ovatkin Pohjola-sarjassa.

“Tämä ei ollut vielä isoa, vaan valmistautumista kesän koitoksiin”, Morna sanoi.

Suunnitelmana on jatkaa kilpailemista Korpikylässä.

“Minulla ei ole huonot hevoset, vaan jokaisen kanssa on mahdollisuudet. Ne kaikki ovat hypänneet jo aiemmin 145-tasoa”, Morna myhäilee kesää ajatellessaan.

Aiempi huippuratsu, Mornan elämänkumppanin Jenna Yrjövuoren FWB-ruuna Graal on Euroopassa myytävänä. Se on vaihtanut tallia pois Marco Kutcherilta.

“Se oli siellä 6 kuukautta, ja sitten se siirrettiin toiseen paikkaan, jossa olisi sopivia asiakkaita”, Morna kertoo.

Ja harmittelee, että myynnin ajoitus osoittautui haastavaksi, kun korona rajoituksineen roihahti pahaan saumaan.

“Olisi pitänyt tehdä peliliike puolta vuotta aiemmin”, Morna sanoo.

Tuusulan Derbyn ja muiden Ainon luokkien tulokset täällä.

Lisää teemasta: RatsastusPLUS