MM-kultamitalien kohtalo ratkesi henkeäsalpaavassa uusinnassa Ruotsin ja USA:n välillä.

Henkeäsalpaavaa oli jo se, että uusintaan ylipäätään päästiin, sillä se edellytti joukkueilta samaa tulosta sadasosapisteiden tarkkuudella kolmelta päivältä.

Uusinnassa molemmista joukkueista kolme ratsasti puhtaasti, yksi pudotti. Perjantaina perusradalla pudottanut McLain Ward korjasi virheensä ja ratsasti huippunopean uusinnan, joka siivitti isäntämaan voittoon.

Mutta ne ruotsalaiset, ne ruotsalaiset! He ovat melkein kuin me, mutta Tryonissa heitä oli kokonainen joukkue tekemässä toinen toistaan vakuuttavampia ratoja.

“On aivan mieletöntä, miten nämä ridaa! Mikä joukkuehenki”, Piia Pantsu-Jönsson hehkutti perusradan jälkeen Cold Playn jalkoja kylmätessään.

Hänen miehensä, nykyinen MM-joukkuehopeamitalisti Fredrik Jönsson on ratsastanut Tryonissa aivan loistavan kilpailun, ja hän teki perjantaina kaksi nollaa, joskaan ei uusinnassa aivan kaasu pohjassa.

“On ihan älyttömän hienoa, miten hän on mennyt. Cold Play on on ollut meillä ihan nuoresta, ja Fredde on rakentanut sitä alusta asti. Häntä ei ehkä osattu pitää ennakkosuosikkina, mutta hän on rauhallinen ihminen, joka tee itsestään numeroa”, Pantsu-Jönsson iloitsi.

Perjantain perusradalla Ruotsin joukkueen kolme ensimmäistä ratsastajaa tekivät nollan, mikä nosti heidät kahden parhaan joukkueen joukkoon. Uusinta varmistui, kun USA:n McLain Wardin mahtihevonen Clinta hyppäsi yhdellä okserilla ehkä liikaa ylös, liian vähän eteen ja pudotti.

Pronssimitalin varmisti Saksalle torstaina takellellut Marcus Ehning hevosellaan Pret A Tout.

Ruotsin joukkue: Henrik Eckermann – Toveks Mary Lou, Malin Baryard-Johnson – H&M Indiana, Fredrik Jönsson – Cold Play, Peder Fredricson ja H&M Christian K

USA:n joukkue: Devin Ryan – Eddie Blue, Adrienne Sternlich – Christalline, Laura Kraut– Zeremonie, McLain Ward – Clinta.

Tulokset täällä.

Henkilökohtaiset täällä.

 

 

Tulokset, esteratsastuksen joukkuekilpailu:

1) USA 20, 59 – 0/100,67 2) Ruotsi 20,59 – 0/102,73, 3) Saksa 22,09, 4) Sveitsi 28,64, 4) Alankomaat 32,35, 6) Australia 33,32, 7) Irlanti 39,12, 8) Iso-Britannia 40,04, 9) Ranska 44,76, 10) Kanada 65,89.

Lisää teemasta: MM-kisat